DİĞER HABERLER

Naim Süleymanoğlu’nun antrenörü konuştu

Hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu'nun antrenörü Enver Türkileri, 'Cep Herkülü'nün cenazesinde sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir efsaneyi kaybettiğini söyledi.

Naim Süleymanoğlu’nun antrenörü konuştu

Türk ve dünya halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında hayatını kaybetti.

Fatih Camii’nde gerçekleştirilen cenaze törenine katılan Naim Süleymanoğlu’nun antrenörü Enver Türkileri, TRT’ye yaptığı açıklamada dünyanın saygı duyduğu bir sporcuyu kaybettiklerini söyledi.

Naim Süleymanoğlu’nun dünya halteri için bir kahraman olduğunun altını çizen Enver Türkileri “Naim Süleymanoğlu dünyaya mal olmuş bir sporcu. O ülkesini çok seviyordu. O yüzden Türkiye adına yarışmaya karar verdi. Naim Süleymanoğlu benim en cesur insanlardan biriydi. Sadece Türkiye değil dünya halterinin de kalkınmasında büyük rol oynadı. Çok iyi bir insandı. Aramızdan çok çabuk ayrıldı. Tüm dünya ağlıyor. Dünya bir efsaneyi kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Naim Süleymanoğlu

Enver Türkileri, Naim Süleymanoğlu ile en son hastaneye yatmadan önce görüştüğünü belirten Naim Süleymanoğlu “Hastaneye yatmadan önce bana telefon etti. Son ana kadar Naim Süleymanoğlu’nun bunu atlatacağını düşündüm. Çünkü kimsenin beklemediği anlarda beklenmedik şeyler yapardı. Maalesef kader onu elimizden aldı” şeklinde konuştu.

BULGAR BASININDA DA YER ALDI

Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatı, Bulgar basınında yer buldu. Bulgaristan Devlet Haber Ajansı (BTA) ve Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun bültenlerine dayandırılan haberlerde, Süleymanoğlu'nun cenazesine siyaset, iş ve spor dünyasından birçok ismin katılacağı aktarıldı.

Sega gazetesi, "Naim Süleymanoğlu bugün İstanbul'da toprağa verilecek." ifadesini kullanarak sporcunun kariyerindeki başarılardan söz etti.24 Saat gazetesi, "Süleymanoğlu, beklenen ikinci ameliyata dek dayanamadı." diyerek, vefatı dolayısıyla tüm dünyanın milli sporcunun rekorlarını bir kez daha anımsadığına vurgu yaptı.

Hükümet yanlısı Standart gazetesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleymanoğlu'nun sağlık durumuna büyük ilgi gösterdiğini yazdı.Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) ise internet sayfasından yayımladığı mesajda, partinin genel başkanı Lütvi Mestan'ın, "Onurlu bir şampiyon, altın halterci Naim'in vefatı kalplerimizi yasa boğdu." ifadelerine yer verdi.
Türkiye'nin Bulgaristan'daki diplomatik temsilcilikleri de sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayımladı.

Törene katılan Süleymanoğlu'nun ilk antrenörü Enver Türkileri'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törene katılan Süleymanoğlu'nun ilk antrenörü Enver Türkileri'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yorumlar
TREND HABERLER