YAZARLAR

Napoli zaferi

Şenol Hoca Beşiktaş ile adeta iade-i itibarını geri kazanıyor. Önce yaşadığı lig şampiyonluğu ardından şampiyonlar ligindeki sonuçlar ile ‘Filozof’ ünvanını sonuna kadar hak ediyor..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Son Durum

Şampiyonlar ligi grupları için temel bir kural vardır. ‘Bir maç kazan gerisini kaybetme gruptan çık’ Beşiktaş şimdiye kadar bu felsefe doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Vodafone Arena’da oynanacak maçlar kaybedilmezse , güç dengelerinin çok yakın olduğu bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Dünkü galibiyet en azından Beşiktaş’ın en kötü ihtimalle 3.olarak Uefa Avrupa ligine gitmesinin önünü açtı, bu da takımın transfer politikasından tutunda, futbolcu motivasyonuna kadar bir çok konuyu etkileyecek önemli bir faktör.

Sevinç ve Buruluk

Aslında dün maçın son düdüğünün çaldığı andan itibaren, karmaşık duygular yaşıyorum. Bir taraftan Napoli zaferinin sevincini yaşarken, bir taraftanda Türkiye’nin en büyük 3 takımından birinin koskoca 7 yıl sonunda bir Şampiyonlar ligi deplasman galibiyeti almış olmasını da sindiremiyorum. Biz daha iyisini yapabiliriz. Pek tabiki Napoli’yi deplasmanda yenmek büyük olay ama biz Avrupa kupalarında daha iyi işler yapmalıyız. Yapılan onca yatırımın bir karşılığı olmalı.

Abubakar-Adriano-Q7

Spor medyası böyle bir hücum üçlüsü beklemiyordu. En azından Talisca’nın ilk 11’de oynamasını beklerdik. Şenol hoca’ya basın toplantısında bu soru soruldu. O da kazanmanın haklı gururu ile yaptığının doğru olduğunu ifade eden cümleler kurdu. Lakin şunu unutmayalım; Beşiktaş 90 dakikanın hiçbir döneminde Napoli’ye kendi oyununu kabul ettiremedi ve 1.gol hariç organize bir gol atmadık, hatta organize atak bile yapamadık. Galibiyet sarhoşluğu yaşarken bir taraftanda evimizdeki Napoli maçının planlarını kurmalıyız. Napoli forvet hattı topu çok hızlı çeviriyor, hatta bu konu da Barcelona ile yarışabilirler, bu özellikleri onlara deplasmanda da çok maç kazandırır. Şenol hoca’nın duruma göre belki Oğuzhan belki Talisca değişikliği yaparak  benzer bir kurgu ile oynaması şart.

Fabricio ve Şenol Güneş

Beşiktaş’lıların artık güvendiği,inandığı ve sevdiği bir kalecileri var. Cordoba’dan bu yana belkide bukadar sempati ile yaklaşılan bir kaleci gelmemişti Beşiktaş’a. Kendi yaptırdığı penaltıyı kurtarması onu gecenin adamı yaptı.

Şenol Hoca Beşiktaş ile adeta iade-i itibarını geri kazanıyor. Önce yaşadığı lig şampiyonluğu ardından şampiyonlar ligindeki sonuçlar ile ‘Filozof’ ünvanını sonuna kadar hak ediyor..

Yorumlar
TREND HABERLER