SÜPER LİG

Nevzat Şahin yeni sezon öncesi iddialı

Play-off'un kalkmasına sevindiğini dile getiren Nevzat Şahin, fikstür hakkında konuştu..

Nevzat Şahin yeni sezon öncesi iddialı

Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin, takımının kampını ve sezon içindeki beklentilerini değerlendirdi.

Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin, arkadaşımız Cengiz Topuz'a Gerede kampı ve gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu..

Başkanım yeni sezon hazırlıkları nasıl gidiyor?
Yeni sezona biliyorsunuz Gerede Esentepe tesislerinde hazırlanıyoruz. Çok muhteşem bir hava koşullarında yaptığımız çalışmalar genelde kondisyon ağırlıklı geçiyor. Bu arada oynadığımız iki tane de maç var, bunların bir tanesinde CSKA SOFİA'ya 1-0 mağlup olduk, diğerinde ise REVAN FK ile berabere kaldık. Hocamız Skibbe genelde genç arkadaşlara şans vererek onların durumlarını gördü. Onlarda hocalarının gözüne girebilmek için her şeylerini sahaya yansıttılar. Şimdi ayın 19'unda Gerede kampımız bitiyor. Futbolcularımıza 2 gün izin verip ayın 22'sinde Avusturya kampı için bu ülkeye gideceğiz.

Başkanım yeni sezon fikstürü çekildi, ilk 5 haftayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Cengizcim bir defa şunun altını çizelim, bu ligde her hafta ayrı bir heyecan olacak. Şimdi bize deniyor ki, ilk maçınız Trabzonspor'la çok zor bir maç. Ben buna katılmıyorum. Peki Trabzon'dan sonra oynayacağımız Kasımpaşa ve daha sonraki Beşiktaş, Bursaspor maçları kolay maçlar mı? Onun için biz Karabükspor olarak her maça aynı gözle bakıyoruz. Maç maç düşünerek yolumuza devam edeceğiz. Tabii ki Trabzon, Beşiktaş, Bursa ve diğer takımların güçlerini inkar etmiyoruz, ama kimse kusura bakmasın bizde Karabükspor'uz.."

Peki, Karabükspor bu ilk 5 maçtan kaç pun alır?
Valla bunu şimdiden söylemek çok zor. Biz bu ligde öncelikle kalıcı olmayı hedefliyoruz. Bunu hedeflerken iç sahada oynadığımız tüm maçları kazanmak için oynayacağız. Onun için o maçtan şu kadar bu maçtan bu kadar puan alırızı değil, oynayacağımız her takımı yenerek Karabük'ten göndermek için mücadele edeceğiz.

Yeni transfer ettiğiniz futbolculara övgü yağıyor. Özellikle ileriye dönük aldığınız gençler çok başarılı bir Gerede kampı geçiriyor.
Biz bu genç futbolcuları direk takımda oynayacak diye transfer etmedik biliyorsunuz. Ama teknik heyetin gözüne giren olur formayı da kapan olursa bu çocuklara kimse formayı çıkar demez. Evet Gerede de çok iyi çalıştıklarını, görev aldıkları hazırlık maçlarında çok büyük çapa sarf ettiklerini gördüm. Demek ki transfer döneminde Karabükspor olarak doğru işler yapmışız.

Gerede kampı çok kalabalık. Skibbe 35 futbolcuyla çalışıyor. Kadroda düşme olacak mı, Avusturya kampında?
Elbette olacak. Hocamız bize Gerede kampı sonrasında bir rapor verecek bizde bu rapor doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer hocamız eksik gördüğü mevkiler varsa biz yönetim olarak hocamızın isteklerini yerine getireceğiz.

Yani transfer yaparız mı diyorsunuz?
Transfer yaparız demiyorum. Bakın Gerede kampı sonrasında hocamız eksik gördüğü yerlere adam isterse biz alırız diyorum.

Başkanım geçen sezon çok tartışılan play off sistemi bu sezon olmayacak
Geçen sezon bu sistemden siz memnun muydunuz?

Biz kulüpler olarak değildik. Ne için oynandığı, seyircinin bile izlemediği maçlar oynadık. Bu sezon biz kulüpler birliği olarak bu sisteme karşı olduğumuzu futbol federasyonuna bildirdik, onlarda bizim haklı olduğumuzu gördüler ve bu sezon play off sistemini kaldırdılar.

Sevgili başkan belki çok erken ama yeni sezon için neler söyliyeceksiniz?
Evet çok zorlu bir lig maratonu tüm takımları bekliyor. Ben öncelikle kendi takımıma bu sezonda çok başarılar diliyorum. Sakatsız, kavgasız ve istediklerimizin gerçekleştiği bir lig olmasını diliyorum. Mavi ateş taraftarlarımıza da her maçta sadece takımlarına verdikleri büyük destek ile Türkiye'de örnek taraftar olmalarını, gelen her takıma misafir perver davranarak Karabükspor un marka değerinin yükselmesine destek vermelerini istiyorum. Bu anlamda yeni sezonda tüm futbolcu, teknik heyet, biz başkan ve yöneticilerinde sadece futbol konuştuğu bir sezon yaşamalarını temenni ediyorum.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER