MAÇ ANLATIMLARI

Neymar için şok iddia! <font color='#FF0000'>Felç...</font>

Bre­zil­yalı yıl­dı­zın sa­kat­lanmasının yan­kı­la­rı hâlâ sü­rü­yor.

Neymar için şok iddia! <font color='#FF0000'>Felç...</font>
FI­FA, sa­kat­la­nan milli oyun­cu­la­r için 100 mil­yon do­lar ayır­dı. Yıl­da 7 mil­yon eu­ro ka­za­nan Ney­ma­r için sa­ha­lar­dan uzak ka­la­ca­ğı sü­re boyunca Barcelona'ya 2 mil­yon eu­ro­ya ya­kın öde­me ya­pılacak. 

Bre­zil­yalı yıl­dı­zın sa­kat­lanmasının yan­kı­la­rı hâlâ sü­rü­yor. Prof. Dr. Meh­met Kur­toğ­lu, "Te­da­vi süresinde ay­nı ye­rin üze­ri­ne dü­şer­se felç olabilir. En az 3 ay çe­lik kor­se giy­me­li ve top oy­na­ma­ma­lı­" de­di.  
 
Bugün si'nin haberine göre; Ül­ke­sin­de dü­zen­le­nen dün­ya ku­pa­sın­da Ko­lom­bi­ya­'yı 2-1 ye­ne­rek adı­nı ya­rı fi­na­le yaz­dı­ran Bre­zil­ya­'da Ney­ma­r'­ın sa­kat­lan­ma­sı­nın yan­kı­la­rı sü­rü­yor. Kar­şı­laş­ma­nın 87. da­ki­ka­sın­da Zu­ni­ga­'nın sır­tı­na dar­be­siy­le yer­de ka­lan 10 nu­ma­ra­lı oyun­cu he­men has­ta­ne­ye kal­dı­rı­ldı. Omu­run­da kı­rık tes­pit edil­di.

Bre­zil­ya mil­li ta­kı­mı­nın dok­to­ru Rod­ri­go Las­mar, "Ney­mar, Dün­ya Ku­pa­sı'na devam edemeyecek. Üçün­cü omu­run­da kı­rık tes­pit et­tik. Ame­li­yat ol­ma­sı ge­rek­mi­yor, an­cak acı­yı kon­trol ede­bil­me­si için ha­re­ket et­me­me­si ge­re­ke­cek. Be­li­ni ke­mer­le bağ­la­ya­ca­ğız, böy­le­ce da­ha ra­hat his­se­de­ce­k" dedi. 
 
 

Sert kırılsa felç olabilirdi

Ko­nuy­la il­gi­li gö­rüş­le­ri­ni al­dı­ğı­mız Ga­la­ta­sa­ray kulübü es­ki dok­to­ru Prof. Dr. Meh­met Kur­toğ­lu ise da­ha da va­him bir du­ru­mu göz­ler önü­ne ser­di. Kur­toğ­lu, "3'ün­cü omur çok da­ha sert kı­rıl­say­dı omu­ri­li­ği ze­de­le­yip fel­ce bile se­be­bi­yet ve­re­bi­lir­di. 3'ün­cü omu­run he­men önün­den omu­ri­lik ge­çer. Eğer omu­ri­li­ğe bas­kı yap­say­dı ba­cak­la­rı tut­ma­ya­bi­lir­di. Kırığın kay­na­ma­sı için en az 3 ay çe­lik kor­se giy­me­li ve top oy­na­ma­ma­lı­" ifadelerini kullandı.

Kı­rı­ğın kay­na­ma sü­re­sin­de felç teh­li­ke­sinin hâ­lâ bu­lun­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Kur­toğ­lu, "Te­da­vi sü­re­sin­de ay­nı ye­rin üze­ri­ne dü­şer­se felç ol­ma ih­ti­ma­li var. Kı­rı­ğın kay­na­ma­sı için be­li­ni, sır­tı­nı çok oy­nat­ma­ma­sı la­zım" dedi.

Öde­me­ler­de FI­FA dev­re­ye gi­ri­yor

Yıl­dız fut­bol­cu­nun sa­kat­lı­ğı bir baş­ka ko­nu­yu da­ha gün­de­me ge­tir­di. Oyun­cu­nun en az 3 ay bo­yun­ca sa­ha­lar­dan uzak ka­la­cak ol­ma­sı yıl­dız is­min eko­no­mik du­ru­mu­nu da ya­kın­dan il­gi­len­di­ri­yor. Sa­kat­lı­ğın mil­li ta­kım­da ger­çek­leş­miş ol­ma­sı FI­FA­'yı da işin içi­ne da­hil ediyor. FI­FA ta­ra­fın­dan fut­bol­cu­la­rın sa­kat­lık­la­rı için ay­rı­lan büt­çe 100 mil­yon do­lar. FI­FA, 2012 Ma­yı­s'­ın­dan be­ri mil­li for­mayla sa­kat­la­nan fut­bol­cu­la­rın ku­lüp­le­rin­den ala­ca­ğı öde­me­le­ri üst­le­ni­yor. Yıl­lık üc­re­t 365'e bö­lü­nüp gün­lük yev­mi­ye he­sap­la­nı­yor. Bar­ce­lo­na­'dan yıl­da 7 mil­yon eu­ro alan Neymar'ın günlük ücreti 19 bin 178 euro yapıyor. Eğer Neymar 3 ay sahalara dönemezse, FI­FA'nın Katalan kulübüne ödeyeceği rakam 1 milyon 726 bin euroyu buluyor.

Fener de sigortalattı!

Yıl­dız oyun­cu­nun sa­kat­lı­ğı for­ma­sı­nı giy­di­ği İs­pan­yol de­vi Bar­ce­lo­na­'yı da ya­kın­dan il­gi­len­di­ri­yor. Ka­ta­lan eki­bi­nin se­zon so­nun­da ta­lip ol­du­ğu Li­ver­po­ol for­ma­sı gi­yen Uru­gu­ay­lı Lu­is Su­are­z'­in İtal­ya ma­çın­da ra­ki­bi­ni ısır­ma­sı­nın ar­dın­dan 4 ay sa­ha­lar­dan uzak­laş­tı­rıl­ma­sı Bar­ce­lo­na­'yı şo­ke eden ilk ge­liş­me ol­muş­tu. Ka­ta­lan eki­bi yi­ne de Su­are­z'­i kad­ro­su­na kat­mak is­ti­yor. Bu­nun üs­tü­ne Ney­ma­r'­ın sa­kat­lan­ma­sı ve he­men he­men Su­are­z'­le ay­nı sü­re­de sa­ha­la­ra dö­ne­cek ol­ma­sı ke­yifleri iyi­ce ka­çır­dı.  
 
Bu arada Barcelona'nın yıllık 250 bin euro ödeyerek Neymar'ı ayrıca sigortalattığı da biliniyor. Yine Fenerbahçe de son transferde aynı yolu izlemişti. Ancak Kanarya aldığı futbolcuyu değil, kiraladığı oyuncusunu sigortalatmıştı.  
 
Al-Ain kulübüne verilen Stoch, Fenerbahçe'nin isteğiyle bu kulüp tarafından 5 milyon dolar bedelle sigortalandı. Eğer Slovak oyuncu büyük bir sakatlık yaşarsa, söz konusu rakam, bonservisi elinde bulunduran Fenerbahçe'ye ödenecek.  
 
DÜNYA KUPASI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER