MAÇ ANLATIMLARI

Neymar'ın sakatlığı hakkında inanılmaz iddia

Dünya Kupası çeyrek final maçında sakatlanmasının ardından ilginç bir iddia ortaya atıldı!

Neymar'ın sakatlığı hakkında inanılmaz iddia
Brezilyalı Neymar'ın Kolombiya ile oynadıkları Dünya Kupası çeyrek final maçında sakatlanmasının ardından ilginç bir iddia ortaya atıldı!

Alman Bild Gazetesi, Neymar'ın kupayı kapamasına yol açan sakatlığında, FIFA Hakem Yönetisi Massimo Busacca'nın "gizli talimatının" rolü olduğunu yazdı. Brezilya'nın 31 faul yaptığı Kolombiya maçını sadece 2 sarı kartla tamamlayıp yarı finalde Almanya'ya rakip olmasının ardından Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild'de çıkan ve kupadaki hakem yönetimlerini eleştiren yorum haberde "Hakemlere verilen 'Olabildiğince az sarı kart gösterin' talimatı sert faullere fırsat veriyor. Böyle bir faule maruz kalan Neymar sezonu kapattı. Sonuçta bu sakatlık önlenebilirdi" denildi.

"HAKEMLERİ CİDDİYE ALMIYORLAR!"
Gündeme oturan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"FIFA bu haberi yalanlayabilir ama inanmayın. Hakemlere verilen 'Olabildiğince az sarı kart' talimatı Neymar'ın sakatlandığı pozisyondaki gibi sert faullere meydan veriyor. FIFA Hakem Yöneticisi Massimo Busacca, 25 orta hakeme mümkün olduğunca sarı kartlarını kullanmamalarını ve sert faulleri kişisel önlem ve yöntemlerle cezalandırmalarını istedi. Bunun anlamı şu: Sarı kart yerine uyarı. Bu talimata uymayan hakemler de yeni maç alamamaktan çekiniyor. Sonuç: Oyuncular, hakemleri ciddiye almamaya başlıyor. Çünkü yaptıkları hareketlere yaptırım gelmiyor. Hakemler maçı baştan kontrol altına almayınca tren raydan çıkıyor. Brezilya-Kolombiya maçında 54 faul ve sadece 4 sarı kart vardı. Zuniga'nın Neymar'ın sırtına diz darbesinde oyun devam etti. İspanyol hakem Velasco düdük çalmadı. Sonuçta Neymar kupayı kapattı. Oysa bu sakatlık önlenebilirdi."

TARAFTAR NEYMAR'I HASTANE KAPISINDA BEKLEDİ.. TIKLAYINIZ

NEYMAR'IN SEVGİLİSİ YIKILDI.. TIKLAYINIZ

AHMET GÜVENER DE DİLE GETİRMİŞTİ
Bild'de çıkan bu haber, bir anlamda Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Ahmet Güvener'i haklı çıkardı. Ahmet Güvener, 26 Haziran'da Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Dünya Kupası'ndaki hakem performansları ve FIFA Hakem Yönetisi Busacca için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Massimo Busacca'nın turnuva öncesinde hakemlere verdiği ve de maçları izleyince doğrulanan talimat: 'Sarı kartlarınızı maçın başında göstermeyin.' Buradaki amaç ikinci karttan oyuncuların oyundan erken atılmasına mani olmak ve Busacca'nın ifadesiyle maçların sonucunu hakemlerin belirlememesi."

Deneme

DÜNYA KUPASI

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER