1.LİG

Nobre sezona hızlı başladı

Kayserispor'da, tecrübeli golcü Mert Nobre, 5'i son 4 maçta olmak üzere 6 gol atarak, geçen seneki performansını geride bıraktı.

Nobre sezona hızlı başladı
Sakatlıklar ve form düşüklüğü nedeniyle geçen sezon takımına katkı sağlayamayan Brezilyalı asıllı Türk oyuncu Mert Nobre, yeni sezona çok iyi başlangıç yaparak, performansıyla Kayserisporlu taraftarların yüzünü güldürdü.

Nobre, bu sezon PTT 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği 9 maçta 805 dakika sahada kaldı. Sarı-kırmızılı takımın gol silahlarından Nobre, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Bu sezon ilk golünü, ligin ilk haftasında Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren Orduspor maçında atan Nobre, son 4 maçı da "boş" geçmeyerek, geçen sene ligde 28 maçta 5 gollük performansını bu sezon 8 haftada 6 gol atarak geride bıraktı.

Son dönemdeki performansıyla eski günlerine döneceğinin sinyalini veren Nobre, 34 yaşında olmasına rağmen sahadaki mücadelesi ve takıma ağabeylik yapmasıyla taraftarın gönlünde taht kurdu.

Takımının ligin 5. haftasında Adana Demirspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçta 1 gol atarak galibiyette önemli rol oynayan Nobre, 6. ve 7. haftada da galip ayrıldıkları Bucaspor ve Altınordu karşılaşmalarında rakip fileleri birer kez havalandırma başarısı göstermişti.

Tecrübeli golcü son olarak, ligin 8. haftasında konuk ettikleri ve 3-0 kazandıkları Denizlispor maçında 2 gol atarak, galibiyetin mimarı oldu.

Mert Nobre, bu sezon ligin ilk 8 haftasındaki performansıyla Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi hedefleyen takımının gelecek maçlardaki en büyük kozlarından biri haline gelirken, geçen sezon 28 maçta attığı gol sayısını geride bıraktı.

Türkiye'deki 11. yılını geçiren Nobre, Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor formasıyla çıktığı 349 resmi maçta 135 gol atma başarısı gösterdi.

"Nobre yeni sezona çok iyi başlangıç yaptı"
Kayserispor Kulübü basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nobre'nin geride kalan haftalarda sergilediği performansla yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Nobre'nin Spor Toto Süper Lig yolunda en önemli oyuncularından biri olduğunu vurgulayan Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Nobre yeni sezona çok iyi başlangıç yaptı. Allah nazardan saklasın inşallah böyle devam eder. Oyuncumuz gerçekten çok kaliteli ve çok çalışkan. Nobre, sahada 90 dakika boyunca terinin son damlasına kadar mücadele ediyor. İyi futbolunu attığı birbirinden güzel gollerle süslüyor. Temennimiz Nobre'nin atacağı gollerle takıma katkı vermeye devam etmesi. İnşallah sakatlıklar yaşamaz ve formasından ayrı kalmaz."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER