SPOR MEDYASI

NTV Spor’un yerine o kanal geliyor! Detaylar belli oldu…

Türkiye'nin önde gelen spor kanallarından NTV Spor, geçtiğimiz günlerde yayın hayatını sonlandıracağını açıklamıştı. NTV Spor’un kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı. NTV Spor'un yerine gelecek yeni kanal belli oldu...

NTV Spor’un yerine o kanal geliyor! Detaylar belli oldu…

Türkiye’nin önde gelen spor kanallarından NTV Spor, geçtiğimiz günlerde yayın hayatını sonlandıracağını açıklamıştı. NTV Spor'un kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı.

NTV Spor'u aldığı belirtilen Discovery Communications ile Doğuş Yayın Grubu arasında iki yıl önce bir stratejik ortaklık anlaşması da kurulmuştu. Bu ortaklık ile Discovery, Türkiye'deki kanal sayısını 13'e çıkarmanın yanı sıra reklam verenlere daha geniş ve etkin bir portföy sunarak Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası medya şirketi pozisyonunu da güçlendirmeyi hedeflemişti.

Discovery Communications'ın kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel & Living, Animal Planet gibi birçok konsept kanal bulunuyor.

NTV Spor, kapanışını ise “Gerçek efsaneler bir gün evlerine döner…” temalı videolar ile duyurdu.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de “Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor’un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV’de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor” ifadesini kullandı.

NTV Spor’un kısa süre içerisinde yayınlarını sonlandırması bekleniyor. Kanalın, mevcut içeriğini de NTV’den izleyicilere sunacağı öğrenildi.

Kanalda yayın yapan Rıdvan Dilmen’in yer aldığı %100 Futbol’un yayınlarına NTV’den devam edeceği öğrenildi. Kanalın yine sevilen programlarından 90+’nın da NTV’den yayınlanması planlanıyor.

NTV Spor’da yayınlanan basketbol maçlarının da web üzerinden ya da NTV üzerinden yayınlara dahil edilmesi düşünülüyor. Mevcut NTV Spor SD ve HD kanallarının frekansına ise yeni bir kanal gelecek.

NTV Spor’un yerine D-Max isimli kanal yayınlara başlayacak. D-Max kanalı, erkeklere yönelik yeni bir eğlence kanalı olacak ve içeriğinde spor yayınları da izleyenlere sunulacak. D-Max kanalının tüm platformlarda yayın yapması bekleniyor. Kanal ile ilgili yakında resmi açıklamaların olacağı öğrenildi.

Rıdvan Dilmen'den Muslera'ya sert eleştiri

Yorumlar
TREND HABERLER