DÜNYADAN FUTBOL

Numan Bostan profesyonel futbolcu oldu

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Toulouse altyapısından yetişen genç kaleci Numan Bostan, profesyonel sözleşmeye imza attı.

Numan Bostan profesyonel futbolcu oldu

Fransa'nın U17 Takımı'nda forma giyen 1998 doğumlu Türk kaleci Numan Bostan, profesyonel sözleşmeye imza attı.

Lig 1 ekiplerinden Toulouse altyapısında bulunan Numan, takımı ile 3 yıllık profesyonel sözleşmeye imza atarken bu gelişmeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE Mİ FRANSA MI?
Fransa'nın en yetenekli 30 genç futbolcusu arasında gösterilen Numan, Türkiye cephesi tarafından takip edilirken bu sırada Fransa U17 Takımı ile Dünya Kupası'na hazırlanıyor.

Aynı takımla Avrupa şampiyonluğu yaşayan Numan'ın ilerleyen dönemde A Milli Takımımızı seçmesi de ihtimaller arasında... 

HAYALLERİNİN PEŞİNDE
Geçtiğimiz yıl Sporx'e konuşan genç file bekçisi, "Önümde büyük bir yol olduğunu biliyorum. Hiç de kolay olmayacak. Ancak rüyamı gerçekleştirmek için çok çalışacağım." ifadelerini kullanmıştı. Ailesi Bursalı olan Numan bu nedenle 16 numaralı formayı giymeyi tercih ediyor. 

İLGİNÇ BİR HİKAYESİ VAR
Futbola 12 yaşında Malesherbes'te başlayan, ancak o yaşına kadar adeta futbolla yatıp kalkan genç file bekçisinin ilginç de bir hayat hikayesi var.

12 yaşına kadar ailesi tarafından, idmanlara yalnız gitmesi istenmediği için bir kulüpte top oynayamadı. Anne Ayşe. baba Ahmet Bostan, üzerine titredikleri oğullarının zarar görmesini hiç istemediler ancak inatlarını kıran isim Malesherbes U13 hocası Florian Hidouci oldu.

Numan'ın büyük bir yetenek olduğunu söyleyen Hidouci, genç eldiveni kulübe yazdırmayı başardı. Takımında çok başarılı maçlar çıkaran Numan, kısa süre içinde Fransa'nın en büyük takımlarından teklif almaya başladı.

Bir süre Auxerre'de eğitim alan Numan daha sonra Chareauroux'da bölgenin en iyi sporcularından birisi seçilerek IFR Chateauroux'da 2 yıl yatılı olarak kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER