OLİMPİYAT HABERLERİ

Nur Tatar Rio vizesini aldı

Milli tekvandocu Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Nur Tatar Rio vizesini aldı

2016 Yaz Olimpiyatları'nda yer alacak tekvandocuların karşılaştığı Grand Prix Finali'nde Nur Tatar gümüş madalya kazanarak olimpiyat vizesi aldı.

28 ülkeden 64 sporcunun mücadele ettiği Grand Prix Final Müsabakası'nın ilk gününde Türkiye'yi Nur Tatar temsil etti. Bayanlar 67 kiloda mücadele eden ve olimpik sıralamada 7 sırada yer alan Nur Tatar, çeyrek finalde 2. sırada yer alan İsveçli Elin Johannson ile karşılaştı. Rakibini 4-1 mağlup eden milli tekvandocu yarı finalde 6. sırada bulunan Çinli Hua Zhang ile eşleşti. Kazanan tarafın olimpiyat vizesi alacağı müsabakada iki tekvandocu da kontrollü oyunu tercih etti. Normal süresi 0-0 biten müsabakada rakibini altın vuruş ile mağlup eden Nur Tatar, adını finale yazdırdı. Milli tekvandocu finalde olimpik sıralamada ilk sırada yer alan Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında son 20 saniyede verdiği sayıyla müsabakayı 1-0 kaybeden Nur Tatar gümüş madalyanın sahibi oldu.

NBA'de gecenin sonuçları

Gümüş madalya kazanarak hanesine 48 puan yazdıran Nur Tatar, Meksika'ya 15 puan gerisinde geldiği Çinli Hua Zhang'ı geride bırakarak olimpik sıralamada 6. sıraya yükseldi ve olimpiyat oyunlarına doğrudan katılmaya hak kazandı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da ülkemizi temsil edecek.

Hakan Çalhanoğlu'ndan ekmek açıklaması

SERVET TAZEGÜL TATAMİYE ÇIKIYOR

Grand Prix Final Müsabakası'nda bugün Servet Tazegül, tatamiye çıkacak.

Olimpik sıralamada 4. sırada yer alan ve olimpiyat oyunlarına katılma yolunda büyük bir avantaja sahip olan milli tekvandocunun müsabakaları bugün TSİ 21.00'de başlayacak.

Organizasyona 8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcu katılıyor. Grand Prix Final Müsabakası'nın ardından oluşacak olimpik sıralamada ilk 6 sırada yer alan sporcular doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER