SÜPER LİG

Nurettin Özgenç'den TFF'ye tepki

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Taka Gazetesi'ne verilen cezayı eleştirdi.

Nurettin Özgenç'den TFF'ye tepki
İNTERNETSPOR-ÖZEL/ Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun basın için mi?'' diye sordu; Taka Gazetesi'ne verilen cezaya ateş püskürdü, çok çarpıcı açıklamalar yaptı.  
 
 
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturması sırasında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet ettiği düşüncesiyle suç duyurunda bulunduğu Trabzon'da yayın yapan Taka Gazetesine fahiş para cezası verilmesi aslında yerel basına verilmiş bir gözdağıdır. Bu karar tekrar gözden geçirilmeli ve TFF bu kararını acilen geri almalı.  
 
Hiç bir kuruma, kuruluşa ve şahısa yönelik hakarette bulunmayan objektif yayınları ile bölgenin önde gelen gazetelerinden biri olan TAKA Gazetesi'ne kesilen idari ceza bir yerde okurlarına kesilmiştir. Zor şartlar altında yayın yapan yerel basın kuruluşlarının böyle büyük miktarda para cezasını ödeyecek güçleri olmayabilir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararı almasındaki maksat üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?   
 
Türkiye Futbol Federasyonu, şüpheli olarak 31 ismin tutuklanmasıyla başlatılan şike soruşturması sırasında, Trabzon’da yayımlanan Taka Gazetesi’nin yayınlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunması manidardır. Türkiye Futbol Federasyonu kanunları kime veya kimlere göre uyguluyor. Boşuna dememişler 'Kanunlar veya kurallar örümcek ağına benzer, eşek arıları deler geçer, bal arıları takılır kalır' diye bu sözü kim söylemişse çok doğru söylemiş.  
 
'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun' ile ilgili değişiklik yapılması bunun en somut örneğidir. Şike soruşturmalarının devam ettiği bir süreçte işin ucu (x) kişiye dayandığında çevir kazı yanmasın anlayışla alelacele kanun değiştirilmiştir. Yani maç devam ederken kural değişikliği yapılmıştır. Şike davasında yaptığı yayınlardan dolayı TAKA Gazetesi'ne ilgili kanununa dayanarak fahiş miktarda para ceza verildiğini bir sporsever olarak üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım.   
 
Türkiye bir hukuk devletidir bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum. Bu duygu ve düşüncüler ile TAKA Gazetesi'ne geçmiş olsun dileklerimi iletir, her zaman yanında ve yakınında olduğumuzu belirtirim.''
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER