DİĞER HABERLER

Oktay Mahmuti tedbirli

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Çarşamba günü Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Oktay Mahmuti tedbirli
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak.

İki ekip arasında bu sezon ilk turda İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 98-72, Atina'daki maçı ise Olympiakos 75-53 kazanmıştı. Lacivert-beyazlılar, Top 16 turunda E Grubu'nu üçüncü sırada, Yunan ekibi ise F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, dörtlü final öncesi son etapta olduklarını ifade ederek, ''Olympiakos ile zorlu maçlar yapacağız. İlk iki maçımız Atina'da oynanacak. Hedefimiz Atina'da oynanacak olan iki karşılaşmadan en az birini galibiyet ile tamamlamak ve avantajı elimize geçirmek. Her iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Play-off'ların en çekişmeli geçmeye aday serisi olacak. Dörtlü final hedefimiz doğrultusunda yürümek için İstanbul'a en az bir galibiyet alarak dönmek istiyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

-Mahmuti: "Çok dikkatli olmalıyız"-

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, play-off'larda çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mahmuti, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi'nde ilk iki turu geride bıraktıklarını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz Top 16'yı ikinci sırada bitirmekti ama burada küçük bir sapma yaşadık. Olympiakos çok güçlü ve saygı duyulması gereken bir takım. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi şampiyonu apoletleri var ve kadrolarını korudular. Biz de sezon başından beri dörtlü final hedefimize ilerliyoruz. Bu seride çok dikkatli olmalıyız, karşımızda çok tecrübeli bir takım var."

Önceki turlarda alınan mağlubiyetlerin telafisinin olduğunu belirten Mahmuti, "Bu turda artık telafisi olmayan maçlara geldik. Hata yapmak istemiyoruz. Atina'dan İstanbul'a avantajlı dönmek amacındayız. Yani en az bir maç kazanarak avantajı elimize geçirmek istiyoruz. İstanbul'a en az bir galibiyet ile dönerek Abdi İpekçi'de sezonun en muhteşem seyircisi önünde dörtlü final mücadelesi yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-Rakamlarla Anadolu Efes-

THY Avrupa Ligi'nde 24 haftanın ardından Anadolu Efes maç başına 7,1 top çalma ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

-Kerem Tunçeri 8 asist daha yaptığı takdirde Avrupa Ligi'nde 500 asist barajını geçen 10'uncu oyuncu olacak. -Top çalma kategorisinde Jamon Lucas 24 karşılaşma sonunda maç başına 1,75 ortalama ile üçüncü sırada yer alıyor. Lucas, Top 16'da oynanan 14 karşılaşmada ise maç başına 1,86 top çalma ile ikinci sırada bulunuyor. Jamon Lucas ayrıca oynadığı son 15 maçın 14'ünde en az bir top çalma ile mücadele etti.

-Semih Erden toplam ribaunt kategorisinde maç başına 5,21 ribaunt ortalaması ile 11. sırada yer alıyor.

-Jordan Farmar THY Avrupa Ligi'nde kullandığı son 21 serbest atışı, Josh Shipp de son 10 serbest atışı sayıya çevirdi.

-Farmar, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 14 maçın 13'ünde çift haneli skorlara ulaştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER