YAZARLAR

Oldu olacak TFF'de Beşiktaş Federasyonu olsun

Oldu olacak TFF'de Beşiktaş Federasyonu olsun

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu, 2014-2015 sezonunu 'Süleyman Seba Sezonu' olarak isimlendirdiklerini açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören geçen hafta sonu TFF'nin İstinye'de yer alan merkezinde yaptığı basın toplantısıyla 2014-2015 futbol sezonunun Süleyman Seba Sezonu olarak isimlendirildiğini duyurdu.

Geçen hafta Soma yararına Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa maçında yaşanan olayların ardından, sorumlu federasyon olarak açık ve kararlı bir tavır aldıklarını vurgulayan Demirören, devletin tam desteğiyle futbolu sportmenlik dışı davranışlardan arındırmak için gereken her şeyin yapılacağını belirtti.

Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, sorumlu Federasyon olarak, önlem alınmadığı takdirde Türk futbolunun saygınlığını tehdit edecek bu çirkin manzara karşısında açık ve kararlı bir tavır alıp Türk futbolunun tüm paydaşlarını bu tavrı desteklemeye çağırıyor ve 2014-2015 Futbol Sezonu ile birlikte Türk futbolunda artık yeni bir sayfa açtıklarını belirterek 2014-2015 futbol sezonunu, vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya adadıklarını açıkladı.

Kaldı ki sorumlu federasyon demek saha içindeki olayları önlemek için tedbirler alır, futbol sezonunun adını değiştirerek önlem alınmaz. Bu yanlış olduğu kadar taraflı bir yaklaşımdır. 18 kulüp başkanına sormakla bu iş olmaz, o başkanların temsil ettiği taraftara da sorulmalı. Ben yaptım oldu anlayışı ile bu işler yürümez.

Keza TFF yönetimi yanlı bir karara imza atarak, yönetim anlayışlarını ortaya koydular. Oysa TFF'nin buna en büyük katkıyı yapacak spor kamuoyunun genel görüşünü almayarak nasıl bir yönetim anlayışı içinde olduğunu spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Dostluk, centilmenlik elbette olmalı... Türk futbolunun başkanları, yöneticileri ve oyuncuları örnek oluşturmalı. Skor ne olursa olsun dostluk devam etmeli. Her şey sahada kalmalı. Biri kazanacak, diğeri kaybedecek. Ama dostluk, dostluklar hiç bitmemeli. Zaten Rekabetin güzelliği de burada yatıyor.

Türk futbolunun bütün takımları bir birlerinin ezeli ve ebedi dostu... Kaybeden kazananı kutlasın, mücadele sahada başlasın ve tamamlansın, dostluk baki kalsın.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi doğal olarak centilmenliğe spor ahlakına vurgu yapıyor. Takdim şekilleri güzel ama yaklaşım yanlış.

Merhum Süleyman Seba'nın taraftarken diğer renklere saygısına, futbolcuyken meslektaşlarına karşı efendiliğine, yöneticiyken centilmenliğine, başkanken muhteremliği konusunda hiç kimsenin aksini söylediği bir şey yok.

Sezon ismini dayatmak mahalle baskısının TFF versiyonudur!

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, sırf vurguladıkları bazı vasıfları taşıyor diye Türk futbol sezonuna "Süleyman Seba Sezonu" adı verilir diye de bir şey yok. Şayet Yıldırım Demirören başkanlık yaptığı eski kulübünün başkanına vefa borcunu ödemek adını yaşatmak istiyorsa Vodafone Arena stadyumuna adını verdirir ismini orada yaşatır. Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF ne diye diğer sporseverlere "Süleyman Seba Sezonu" adını zikrettirmek için dayatmada bulunuyor? Bu bir nevi mahalle baskısı şeklinde yapılan federasyon baskısıdır bir önce bu yanlıştan dönülmeli.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki; Süleyman Seba'yı tüm spor severler sevecek diye bir şey yok. Seveni olduğu gibi sevmeyeni de olabileceği unutulmamalı!

Yorumlar
TREND HABERLER