SPOR GÜNDEMİ

Olimpiyatların “Altın Kızı”na muhteşem düğün

Olimpiyatların “Altın Kızı” Aslı Çakır Alptekin’e Üsküdar Belediyesi tarafından muhteşem bir düğün töreni düzenlendi.

Olimpiyatların “Altın Kızı”na muhteşem düğün

Başbakan Erdoğan,  2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile antrenörü ve eşi İhsan Alptekin'in düğün törenine katıldı. 
 
Başbakan Erdoğan,  düğününe katıldığı Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e seslendi: 'En az üç çocuk diyorum. Bu atletlere çok ihtiyaç var' dedi. 
 
Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede ülkemize altın madalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin ile eşi ve antrenörü İhsan Alptekin'e Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından evliliklerinin üçüncü yılında Üsküdar Belediyesi’nin Sosyal Tesisleri’nde muhteşem bir düğün töreni düzenlendi. Düğüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da “Onur Konuğu” olarak katıldı. Erdoğan düğünde Alptekin çiftinden ileride şampiyon olmak üzere en az 3 tane evlat istedi.

2,5 yıl önce Antalya'da sade bir nikâhla evlenen ancak hem maddi sorunlar, hem de olimpiyat hazırlıkları nedeniyle bir türlü düğün töreni yapmaya fırsat bulamayan Alptekin çifti, sonunda muradına erdi. Aslı'nın aynı zamanda kulübü olan Üsküdar Belediyesi'nin üstlendiği düğün törenine Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanısıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Bölge Milletvekilleri ile siyaset, spor, sanat ve basın camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Düğün törenine Onur Konuğu olarak katılan Başbakan Erdoğan, Alptekin çiftinden en az 3 tane çocuk yaparak bunları şampiyon atletler olarak yetiştirmelerini istedi. Erdoğan yaptığı konuşmada; çiftin bu anlamlı gününde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken Aslı’nın tarihte bir ilki başardığını, Londra’da elde ettiğimiz altın ve gümüş madalyanın bizlere farklı duygular yaşattığını dile getirdi.

“Anadolu’nun bağrından çıkan bu hayırlı evlatların bize güzel duygular yaşatmış olması sonrası bizler de üzerimize düşeni yaparak söz verdiğimiz ödülleri bu hafta inşallah vereceğiz” diyen Başbakan Erdoğan, 2020 Yaz Olimpiyatları için iddialı olduklarını ifade etti. “2016 Rio Olimpiyatları bizim için bir atlama taşı olacak. 2020 oyunlarını almak için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin’in başarısında büyük emek sarf eden Üsküdar Belediyesi ve Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya da teşekkür etti.

Düğün törenini gerçekleştiren ve Olimpiyatlar sonrası Aslı Çakır Alptekin’e elde ettiği başarı nedeniyle bir daire hediye eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı kısa konuşmada “Tarih, Kültür ve Hanım Sultanlar Şehri Üsküdar”ın artık Şampiyonlar Şehri olarak da anılmaya başlandığını dile getirdi. Mustafa Kara, Başbakan Erdoğan’dan Bağlarbaşı’ndaki spor salonunu Üsküdar’a kazandırma konusunda yardım isterken, bu salonun hizmete girmesi sonrası başka şampiyonlar çıkarmak konusunda da söz verdi.

Gelin Aslı Çakır Alptekin ise bu mutlu günlerinde Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Suat Kılıç’ın kendilerini yalnız bırakmamasından dolayı teşekkür etti. Aslı Çakır Alptekin yaptığı konuşmada 2,5 yıl önce evlenmelerine karşın olimpiyatlara hazırlanması nedeniyle düğün yapmaya fırsat bulamadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya yaptığı bu düğün nedeniyle teşekkür eden Aslı Çakır Alptekin, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı bu düğünde altın madalya kazandığı yarıştan daha fazla heyecanlandığının altını çizdi.

Konuşmalar sonrası Başbakan, Aslı Çakır Alptekin’e düğün için bir takı hediye ettikten sonra düğün pastası kesildi. Alptekin çifti daha sonra mutluluklarını dans ederek taçlandırdılar.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER