ROPÖRTAJ

Onur Güney İnternetspor'a özel açıklamalr yaptı

Şanlıurfaspor'un başarılı sol beki Onur Güney'den İnternetspor'a özel ropörtaj...

Onur Güney İnternetspor'a özel açıklamalr yaptı
Şanlıurfaspor'un başarılı sol beki Onur Güney İnternetspor.com'dan Müslim Akil Avcı'nin sorularını yanıtladı. Keyifli geçen röportajda neler var neler...

İşte O Röportaj:

Şu ana kadar birçok hocayla çalıştınız, sizin gelişiminizde en etkili olan isim kimdi?

Benim için hepsi birbirinden değerli, hepsiyle çalışmaktan büyük bir haz duydum, hepsinden çok güzel şeyler öğrendim, hepsi bana futbolu sevdirdi, hepsi benim için çok değerli.

Şanlıurfaspor taraftarı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kültürlerimiz benziyor. Şehir olarak da Urfa güzel şehir, dinimi temsil edensahabelerin peygamberlerin kabirlerin bulunması önemli, tabi insanı da iyi bir halk, cana yakın bir halk.

İlk yarı başarısızdık. İnşaallah toparlarız buna inanıyoruz. Taraftar istekli, takımına bağlı sabırsızlar hak veriyorum onlara hiç Süper Lig görmeyen bir ekibin sevenleri Süper Lig'i istiyorlar. Onlara sabretmelerini tavsiye ediyorum. Biz inşallah onlara sezon sonu istediklerini vermek istiyoruz.

Kendinizi nasıl tanıtırsınız?

Hırslıyımdır, iyi mücadele eden, iyi koşan, takım için oynayan futbolcuyum, takımın askeriyimdir. 31 yaşındayım ama güçlü olduğuma inanıyorum. Profesyonelce işi yapan bir futbolcuyum. Futbol dışında benim için sadece ailem var.

Örnek aldığınız futbolcu var mı?

Çocukken Abdullah Ercan vardı ondan sonra da İbrahim Üzülmez. İkisi de büyük başarılara ulaşmış iki büyük efsane. Örnek almamın en büyük nedeni bu.

Futbolculuğa nasıl başladınız?

Benim iki abim de futbolcuydu onların hocası sayesinde başladım. Hocası abime al kardeşini de getir dedi. İlkokul 5. Sınıfta başladım. Amatör takım Çukurova Üniversitesinde. Hoca bana sen sol bekte oyna 3 numarayı giy dedi. Profesyonel olarak 19 yaşında başladım. 3.lig takımı Hatay Köy Hizmetleri Adana'ya gelip 60-70 kişi arasından 3 kişiyi aldılar. Çok geç başladım profesyonel olarak ama şükürler olsun Allah bana çok güzel şeyler nasip etti. 4 şampiyonluk yaşadım. Bu kadar geç başlayıp bu başarıları kazanmayı Allah bana nasip etti. Birçok hocam bana sen her takımda olması gereken futbolcusun dedi, bunu söylettirebiliyorsam ne mutlu bana.

Unutamadığınız maç var mı?

Unutamadığım çok maç var. Allah bana öyle maçlar nasip etti ki. Sen Elazığlı olduğun için şunu söyleyeyim. 2-1lik Konya maçı. Ondan bir sezon önce 16 puan geriden gelip ligde kaldık. Allah bize nasip etti ligde kaldık. Allah Yürü ya kulum dedi ve ligde kaldık.

Konya Şeker maçında ilk yarı çok iyi oynarken gol yedik. İkinci yarı kendi kendime dedim ki Allah'ım sana şükürler olsun geçen sezon 16 puan geriden gelip ligde kalmayı nasip ettin şuan yeniliyoruz sana yine şükürler olsun Allah'ım sen hayırlısını yine nasip edersin diyordum 5-6 dakika geçmedi penaltı oldu Göksu gol attı. Elazığ'da yaşadığım hangi maçı söyleyeyim ki.

5-3lük Rize maçına omzum kırık kırık çıktım. O maç değişiklik hakkımız bitti Hüsnü Hocaya galiba ayağım kırıldı dedim, hoca değişiklik hakkımız bitti dedi zaten çıkmayacağım oynayacağım hocam dedim. Maçtan sonra İzmir'de doktora gittik doktor Onur sen bunu kırmamışsın paramparça etmişsin dedi.

Şanlıurfaspor olarak hedefleriniz nelerdir?

Süper Lig tabi ki. Geriden gelip şampiyonluk yaşarsak bizim için çok güzel olur.

Sizi kanatlarda zorlayan isim var mı?

Çok kaliteli oyuncularla oynadım. Agbetu çok kaliteli bir oyuncu çok kez karşılaştık bir kez bana üstünlük kurdu onda da zeminin acizliğine uğradım. Rakipte kar vidalı krampon vardı ben de yoktu, onlar koştu biz koşamadık. Kendime övmek için söylemiyorum ama hiçbir oyuncu beni kolay kolay egale edemedi.

Rize'de az maça çıkmışsınız sebebi nedir?

Elazığ'da yaşadığım sakatlığın etkisinden kurtulamadım. Performansımı sergileyemedim. Kırık ayağım bana çok rahatsızlık verdi. Tekrar ameliyat oldum.

Futbolu bırakmayı düşündüğünüz yaş var mı?

Futbol beni bırakmadığı sürece ben futbolu bırakmayı düşünmüyorum. Şuan kendimi 20 yaşımda gibi hissediyorum. 20 yaşındaki gençten daha güçlüyüm, daha çok koşuyorum, iyi çalışıyorum, profesyonelce bu işi yapıyorum buna inanıyorum. Daha önümde İnşaallah daha uzun yıllar var hedefim 37 yaş.

Futbolculuğu bıraktıktan sonra devam etmek istiyor musunuz?

Bunu şartlar belirleyecek. Teklif gelirse teklife bakarım. Ama benim daha çok şey öğrenmem lazım. Daha görmediğim çok şey var. Tabi ki futbolu biliyoruz birçok hocayla çalıştık çok şey yaşadım ama hala öğreniyorum.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER