SPOR GÜNDEMİ

Osmangazi Kent Koşusu yapıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen, "8. Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu" yapıldı.

Osmangazi Kent Koşusu yapıldı
Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapısı önünden başlayan koşunun profesyonel atletlere yönelik 15 bin metrelik bölümüne, 30'u yabancı 800 sporcu, 4 bin metrelik halk koşusuna ise yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşim İşcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahını izleyerek, Fetih Kapısı'nda son buldu. 15 bin metrelik koşuyu, Etiyopya'dan Chala Lelisa Debele 43 dakika 53 saniyeyle birinci, aynı ülkeden Wabi Goytabi Teftiye 44 dakika 31 saniyeyle ikinci, Kenya'dan Moses Too ise 45 dakika 10 saniye ile üçüncü bitirdi. Türk sporcu Mevlüt Savaşer ise 48 dakika 34 saniyelik derecesiyle 10. oldu.

Bayanlarda da ilk 2 sıra Etiyopyalı sporcuların oldu. Chaltu Tafa Waka 49 dakika ile altın madalya elde ederken, aynı ülkeden Selamie Getnet Kassa 49 saniye 7 saniye ile gümüş, Kenya'dan Jascar Jemutaj Kanta 52 dakika 10 saniye ile bronz madalya kazandı. Türk sporcu Burcu Büyükbezgin, 52 dakika 39 saniye ile yarışmayı dördüncü sırada tamamladı.

-Koltuk değnekleriyle koştu-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı halk koşusu ise Saltanat Kapı önünden başlayıp Heykel üzerinden, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı'nda sona erdi.

Halk koşusuna katılan 19 yaşındaki engelli Resul Zık, 4 kilometrelik mesafeyi koltuk değnekleriyle 48 dakikada tamamlamayı başardı.

Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu İş Okulu 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Zık, koşu için öğretmenlerinin de yardımıyla uzun bir süredir hazırlandığını belirterek, "Koşuyu bitirdiğim için çok mutluyum. Azimle bitiş çizgisine ulaştım. Bana destek olanlara teşekkür ediyorum. Spor yapmaya bu tür organizasyonlara katılmaya devam edeceğim" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER