OSMANLISPOR

Osmanlıspor Avrupa'yı inletecek

Spor Toto Süper Lig'de 10 haftadır yenilmeyen Osmanlıspor'da futbolcular, Avrupa kupalarına katılarak, Osmanlı'nın adını yeşil sahalarda da duyurmak istiyor.

Osmanlıspor Avrupa'yı inletecek

Osmanlıspor adıyla Süper Lig'deki ilk sezonunda Avrupa kupasına katılma yarışının içine giren başkent ekibinde futbolcular, sezonun kalan 6 haftasında başarılı sonuçlar alarak bu hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Mor-sarılıların orta saha oyuncusu Mehmet Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 maçlık güzel bir seri yakaladıklarını söyledi.

Yenilmezlik serisinin takımı farklı yere taşıdığını belirten Mehmet, "Avrupa kupasına gitme yarışındayız." dedi.

Mehmet, ligin ikinci yarısında güzel bir takımdaşlık yakaladıklarını dile getirerek, bu süreçte oynayan, oynamayan ve sonradan oyuna giren herkesin elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştığını anlattı.

Takımdaşlığın futbolculara olumlu yansıdığını belirten Mehmet, "İnşallah bunun sonu güzel, Avrupa olur. İlk senemizi böyle bir başarıyla taçlandırırız, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kulübün ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu ve ilk sene ligde kalmayı amaçladıklarını ancak gelinen noktanın farklı olduğunu dile getiren Mehmet, şöyle konuştu:

"Bulunduğumuz konum Avrupa'yı gerektiriyor. Yarışın içinde olduğumuzu gösteriyor. Biz de kalan 6 hafta içinde elimizden gelen gayreti gösterip, gitmeye çalışacağız. Çıta biraz yükseldi. Bu kulübün hedefleri büyük. İlk geldiğimde bu yönde konuşmalar oldu. İlk sene burada kalıp, ikinci sene yukarıları zorlayıp, üçüncü sene şampiyonluk... Neden olmasın, örnekleri var. Anadolu'dan çok iyi takımlar çıktı. Torku Konyaspor, Bursaspor gibi. Her sene bir takım çıkıyor."

Semih Erden'in çapkınlık macerası başına iş açtı

- "Osmanlı ismini taşımak çok zor"

Osmanlıspor'un ilerideki planlamasının şampiyonluk doğrultusunda olacağını ifade eden Mehmet Güven, Osmanlı denilince ecdadın akla geldiğini söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun, zamanında uzun bir süre coğrafyada hakimiyet kurduğunu anımsatan Mehmet, "İsim ağır. Avrupa'da başarılı olduğumuz sürece bu ismi daha güzel duyurabiliriz. Bizim de böyle bir imkanımız var. Biz de böyle hizmet ederiz inşallah. Biz de yeşil sahalarda mücadele vereceğiz. İsmi taşımak çok zor. Başarılı oldukça bu isim daha da güzelleşiyor." şeklinde konuştu. 

Hafta sonu Çaykur Rizespor'a konuk olacaklarını belirten 28 yaşındaki futbolcu, mücadelenin zorlu geçeceğini belirtti.

Mehmet, Rize ekibinin düşme hattından uzaklaşmak istediğini anlatarak, "Şampiyonluğa oynayan takımlar da sıkıntılar yaşıyor. Düşmemeye, Avrupa'ya, şampiyonluğa oynayanlar var. Bunlar karşı karşıya geldiği zaman farklı neticeler çıkabiliyor. Çaykur Rizespor için sezonun maçı. Kazandıkları zaman çok rahatlayacaklar. Bizim de iddiamızı sürdürmemiz için yenmemiz gerekiyor. Yenemezsek de yenilmemeye çalışacağız." diye konuştu.   

- "Avrupa Osmanlı'yı beklesin"

Başkent ekibinin savunma oyuncusu Muhammed Bayır ise ligde kalmayı hedefleyen bir takım olarak başladıkları sezonda Avrupa'yı hedefleyen bir noktaya ulaştıklarını söyledi.

Ligde 10 maçtır yenilmemelerinin takımda Avrupa heyecanının daha iyi hissedilmesine neden olduğunu anlatan Muhammed, "Daha çok inandık. Artık Avrupa hedefimiz oluştu. Bundan sonraki tek hedef Avrupa." dedi.

"Avrupa'nın kapısına dayandık." ifadesini kullanan Muhammed, şöyle konuştu:

"Biz kulüp olarak Osmanlı'nın adını duyurmak için buradayız. Daha çok Avrupa'ya duyurmak için buradayız. Türkiye Osmanlı'nın tarihini çok iyi biliyor. Şimdi UEFA Avrupa Ligi'nde ya da elemelerinde Osmanlıspor'un tekrar kura çekimine katılmasını sağlayıp dünya çapında duyurmak istiyoruz." 

Muhammed, takımda futbolcular arasında rekabetin başarıya yansıdığını anlatarak, herkesin birbirine katkı sağladığını söyledi.

Ligin tamamlanmasına 6 haftanın kaldığını anımsatan 27 yaşındaki Muhammed, şunları kaydetti:

"Normalde takımlar son haftalarda yavaş yavaş tempoyu düşürür. Biz düşürmüyoruz, çünkü hedefimiz var. O doğrultuda tempo düşmeden devam ediyor. Avrupa Osmanlı'yı beklemeli. Avrupa'ya katılırsak, seneye transferlerle daha güçlü olacağız. Güçlü bir takım olarak Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Türkiye'de ayak seslerimizi hissetmeye başladılar. Gitmeyi garanti altına alırsak, Avrupa'da da ayak seslerimizi duyacaklar."

Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig'de 41 puanla 7'nci sırada bulunuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER