SPOR MEDYASI

Otoriteler Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini otoritelere sorduk. Derbilerde sonucu önceden kestirmek zordur... Ancak duayenlere göre bu maçta Fenerbahçe 3 puana daha yakın taraf.

Otoriteler Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 1

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini otoritelere sorduk. Derbilerde sonucu önceden kestirmek zordur... Ancak duayenlere göre bu maçta Fenerbahçe 3 puana daha yakın taraf. KIRAN KIRANA GEÇECEK Advocaat'ın sistemi oturttuğu, son 7 maçta alınan 7 galibiyet ve Kadıköy faktörünün avantaj olduğu belirtiliyor. Önemli sakatları olan Beşiktaş'ın sürpriz yapabileceği vurgulanırken, maçın kıran kırana geçeceği ortak görüş. İşte futbol otoritelerinin Fenerbahçe - Beşiktaş derbisiyle ilgili yorumları...

Otoriteler Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 2

ZEKİ UZUNDURUKAN: FENER'iN ARTISI FAZLA Fenerbahçe'deki baş döndürücü hücum hattı, diğer şampiyonluk adaylarında yok. Beşiktaş, Caner'i ve Talisca'yı çok arıyor. Alternatifleri de bu iki yıldızın boşluğunu dolduramıyor. Beşiktaş gol bölgelerinde sıkıntı yaşıyor, savunmada da sakatlıklar nedeniyle sorunlar var. Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları nedeniyle hem fizik, hem de psikolojik olarak yorulmuş bir Beşiktaş var ortada. Berabere bitmez... Fenerbahçe ise yakaladığı galibiyet serisi ve müthiş çıkışı ile tahrip gücü yüksek bir takım durumunda. Advocaat da çok formda. Maçın Kadıköy'de oynanacak olması da F.Bahçe için büyük artı. Seyirci desteği, takımın yükselen formu, moral ve motivasyonun üst düzeyde oluşu nedeniyle Fenerbahçe galibiyete yakın taraf. Ama bu sezon bileği bükülmeyen bir Beşiktaş var ortada. Bir de hakem faktörünü de unutmamak lazım. Hakemlerimiz, her hafta amatörce hataları ile maçların sonucuna etki ediyor. Bu derbi berabere bitmez. Galibiyet terazisinin ağır basan kefesinde Fenerbahçe olsa da Beşiktaş kazanırsa da hiç sürpriz olmaz.

Otoriteler Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 3

ÖMER ÜRÜNDÜL: HOCALARIN SAVAŞI Fenerbahçe ile Beşiktaş bu hafta sonu son derece kritik bir derbi oynayacak. İki takım için de kazanmak çok önemli ama Fenerbahçe'nin zirve yarışında öne çıkabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yok. Beşiktaş'ın da gücü belli. Her zaman vurguladığım gibi dünyanın her yerinde derbilerde ev sahibi takım daha avantajlı. Fenerbahçe bu avantajla sahaya çıkacak. Maçın sonucunda Şenol Güneş'in sahaya süreceği onbir ile buna karşı Fenerbahçe'nin hocası Advocaat'ın taktik anlayışı çok önemli olacak.

Otoriteler Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 4

ZİYA DOĞAN: ORTADA BİR MAÇ Beşiktaş sezona başlarken tam bir Avrupa takımıydı. Alternatifiyle, her şeyiyle çok iyiydi. Ancak sakatlıklar oldu, Avrupa kupalarında yıprandığı dönemler oldu. Son dönemlere baktığımız zaman kötü giderken toparlanan bir Fenerbahçe var. Yani bu derbi daha erken olmuş olsaydı düşünmeden "Beşiktaş favori" diyebilirdik. Ama şimdi yıpranmış bir takım ile düzelmiş bir takım oynayacak. Bir de maç Kadıköy'de yani seyirci avantajı da Fenerbahçe'de. Fenerbahçe takım oyununu da iyi oynamaya başladı. Beşiktaş ise takım oyunundan uzaklaştı. Oyuncuların ferdi yetenekleri ile maç kazanmaya başladı. Son haftalarda Beşiktaş'ta bir kırılma var. Bu nedenle maç ortada diyebiliriz.