YAZARLAR

Oynamadan kazandı

Oynamadan kazandı

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İnanın beklediğimize değmezmiş. Maç önü yapılan yorumlar, her iki kulübün dostluk mesajları, televizyonlarda önceki yıllarda her iki takım arasında oynanan maçların görüntüleri derken derbi gibi olmayan bir maçı geride bıraktık. Oynanan oyun hiç keyif vermedi. Hele ki bir gün önce yemek yiyip dostluk mesajı veren taraftarlar ayıp ettiler. Demek ki deplasmana gitmeyi öğrenemeyenler varmış. Deplasmana gitmenin neden yasaklandığını şimdi daha iyi öğrenmiştir birileri. Hangi takım deplasmana gidiyorsa sorun çıkıyor. Mutlaka bir vukuat çıkıyor. Bundan sonra kimse deplasmanıma dokunma falan demesin. İngiltere’ye bakıyorum Chelsea taraftarlarının arasında sevinene Manchester United’li taraftarlar var ve hiçbir olay çıkmıyor. Yanındaki adamın sevincini anlayışla karşılayabiliyorlar. Bizde ise tellerle çevrili olmasına rağmen birbirini yemeye çalışan gruplar var. İnanın serbest bıraksalar bir halt edemezler. Sadece gürlüyorlar. Nasıl olsa teller var, etrafında polisler var, kendi kendine tepinip duruyorlar. Benim şahsi fikrim, bundan sonra deplasman taraftarlarının maçlara girmesi tamamen yasaklansın.

Fenerbahçe maça iyi başladı. Özellikle Stoch’un kanadından etki oldular. Son paslarda biraz daha iyi olsalar, maç çok farklı yerlere gidebilirdi. Uzaktan çekilen şutlarda istenilen düzeyde olmayınca kornerden gelen gol haricinde çokta bekleneni veremediler. Maçın ikinci yarısının neredeyse tamamında kapanan bir Fenerbahçe vardı. Kontra atakla çıkmayı düşünüyor olsa da bunu hiç yapamadılar. Birkaç pozisyonda Beşiktaş’tan daha fazla gelmelerine rağmen yavaş hareket etmelerinden dolayı defansın çoğalması ile pozisyona bile giremediler. Fenerbahçe buna rağmen son anlarda bir gol daha bularak net bir galibiyet almış oldu. Skor net bir skor gibi görünse de oyun anlamında iyi bir oyun göremedik. Takım içerisinde oyuncuların tamamı vasat oynadı. Oynadığı süre içerisinde sadece Gökhan Gönül biraz hareketliydi. Stoch gayretliydi. Sow ilk maçına rağmen çok sırıtmadı. Sadece Yobo çok iyiydi. Tüm atakları, tehlike doğmadan engelledi. Gol atarak da galibiyete katkı sağladı. Fenerbahçe iyi oynamadan da kazanarak önemli bir 3 puan almış oldu.

Beşiktaş ise inanın yokları oynuyor. Takımda elbette eksik oyuncular vardı. Bunun avantajları da dezavantajları da oldu. Eksik oyuncuların takımda olduğu bir oyun olsaydı defansif anlamda bu kadar iyi bir Beşiktaş izleyemeyeceğimizi tahmin ediyorum. Mustafa, Veli, Tanju, Necip kadar koşan oyuncular olmayacaktı. Fenerbahçe’nin işi daha kolaylaşırdı. Beşiktaş’ın atakları da pozisyona dönüşürdü. Beşiktaş topa daha fazla sahip olsa da kendi alanında yaptığı paslarla bu yüzdeyi yakaladı. Rakip alanda pozisyon bile bulamadılar. Mustafa’nın ara pasında Ernts karşı karşıya kaldı ve dışarı attı. Bunun dışında birde uzaktan attığı şut var. Beşiktaş bu iki tehlikenin dışında hiçbir varlık gösteremedi. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi hiç zorlamadı bile. İsabetli bir orta bile yoktu. Oyuncuların üzerinde bir dert var. Maddi sıkıntılardan dolayı diye söylentiler var ama her yıl milyon Eurolar alan bir oyuncu parasını geç alsa ne olur ki? İstemiyorsan oynamayacaksın. Eğer formayı giyiyorsan sonuna kadar savaşacaksın. Ben Beşiktaş’lı oyuncularda hırs göremedim. Mücadele etmek istemiyorlardı. Ahmet Dursun, İlhan Mansız, Tümer, Pancu, Sergen gibi ruhunu sahaya yansıtan oyuncuların eksikliği hissediliyor. Bu durum pek düzeleceğe benzemiyor. Avrupa maçlarında oynanan oyun sadece kendilerini pazarlama açısından diye düşünüyorum. Ligde ise ligi, takımını ve taraftarını umursamayan oyuncular topluluğundan ibaret.

Fenerbahçe’nin yaşamış olduğu süreci Beşiktaş yaşamış olsaydı inanın bu kadar ayakta kalamazlardı. 

https://twitter.com/#!/muhmed83

 

Yorumlar
TREND HABERLER