DİĞER HABERLER

Özel Sporcu'dan Dünya üçüncülüğü

Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılan Merve Uzun, başarılı performansıyla Dünya üçüncülüğü elde etti.

Özel Sporcu'dan Dünya üçüncülüğü

Güney Afrika'nın Bloemfontein Şehrinde düzenlenen Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Merve Uzun, şampiyonada gösterdiği başarılı performansla 100m ve uzun atlama branşında bronz madalya kazanarak her iki kategoride de Dünya üçüncülüğünü elde etti.

Antrenör Tahir Sülük yönetiminde şampiyonaya hazırlanan Merve Uzun, Nisan ayında Adana'da yapılan Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası'nı 100m ve uzun atlama branşlarında şampiyon olarak tamamlamayı başarmış ve bu başarısıyla Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmişti.

Down Sendromlular Atletizm Milli Takımımız ile birlikte başarılarına bir yenisini daha ekleyen Merve Uzun, antrenörümüz Tahir Sülük'ün sistematik ve özverili çalışmaları ile birlikte bu başarısını Güney Afrika'da Dünya üçüncülüğü ile taçlandırdı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç da Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda önemli başarılar elde eden sporcumuz için bir kutlama mesajı yayımladı.

Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan, bizleri gururlandıran sporcumuz Merve Uzun ve değerli antrenörümüz Tahir Sülük başta olmak üzere ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Down Sendromlular Atletizm Milli Takımımızı yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. "

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER