SÜPER LİG

Özkan Sümer'den ilginç iddia!

Trabzonspor camiasının önemli ismi Özkan Sümer bir yerel gazete ile yaptığı söyleşide çarpıcı açıklamalar yaptı.

Özkan Sümer'den ilginç iddia!
Bir dönem Trabzonspor'da teknik direktörlük de yapan şu an takımın futbol koordinatörlüğü görevini üstlenen Özkan Sümer Taka gazetesine açıklamalarda bulundu.

Özkan Sümer'e göre şike sürecinde yaşanan her şeyi başbakan belirledi. İşte Sümer'in verdiği çarpıcı ropörtajın detayları;


- TFF İle ilgili birçok isim söylendi, sayıldı... TFF Denildiğinde akıllara gelen isim kimdir?

"TFF'de performans değerlendirmesi yaparsak, Haluk Ulusoy'u başta yazmalıyız. Şenez Erzik'in de önemli katkılar yaptığını söylemeliyiz."

- Trabzonspor ile şike süreci arasında ki bağ?

"Ne gibi politikalar izlediğini bilmiyorum. Baştan susmayıp, tepki gösterseydi iyi mi olacaktı, hiçbir zaman bilemeyiz. O nedenle Trabzonspor'un tutumunu eleştirmek yanlış. Siyasetin ve TFF'nin bu konuda belirleyici olduğu ortada. Yargı bile belirleyici olamamış. Trabzonspor ne yapsın? Trabzonspor'un bu konuda ki çabalarını veya yetersizliğini yargılamak yanlış... Çünkü bütün bu uygulamalar gösteriyor ki etki mekanizması farklı."

- Trabzonspor şike sürecinin ne kadar içerisinde? Trabzonpor'dan bağımsız/bağımlı, haberli/habersiz böyle bir şikeye yeltenen oldu mu? Duydunuz mu?

"Şimdi bu olayların hepsi oldukça fazla irdelendi ve sonuçlandı. Kalkıp da bu olanları düşüncemiz doğrultusunda yorumlayıp bir yere bağlamaya gerek yok. Çok uzunca bir süre, TFF ve diğer oluşumlar araştırıldı incelendi. Zaten TFF'nin Türk Futboluna katkısı da ortada. Şu anda Türkiye 40. sırada."

- 2010-2011 Kupası Trabzonspor'a gelir mi?

"Onu bilemem. Ancak şunu söyleyebilirim, ülkemizde adil futbolun devam etmesi için bu haksızlığın giderilmesi lazım. Aksi takdirde bu üzüntüler ve kinlenme durmaz."

- Süreçten önce Fenerbahçe ile aranız nasıldı?

"Ezeli rakiplerin arasında olması gerektiği kadar bizim de aramızda rekabet vardı. Ama rekabetin ölçüsü vardı. Sonuca etki edecek kin yoktu."

- Kupayı almak için girişimlerde bulundunuz mu?

"Trabzonspor'un bu konuda ki girişimleri hafife alınamaz. Girişimlerde bulunsak da bunun etkili olacağını zannetmiyorum. Neden? Siyaset, TFF, Kulüpler birliği bir ilişki içerisinde olayın kararını verdi. Mesela Hasan Al'ın kitabı çok enteresandır. Başlığı, "Kupa Başbakanda" dır. Yani, her şeyi başbakan belirledi. Şike var sahaya yansımadı. Böyle bir tanımlamanın olduğu yerde neyin hakkını arayabilirsin? O gücü aşabilecek bir güç var mı Türkiye'de?"

- Platini ile Başbakanın görüşmesi?

"Başbakan Platini'yi kendi düşünceleri doğrultusunda ikna etmeye çalıştı. UEFA'da süreç devam ediyor. Bilemiyorum ama..."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER