YAZARLAR

Özlediğimiz Fenerbahçe!

Özlediğimiz Fenerbahçe!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Yıllardır sahada yürüyerek futbol oynayan, topu bir sağa bir sola olmadı bir de geriye atan Fenerbahçe ruhumuzu daraltmıştı. Her maç skoru koruma adına geriye yaslanmalar, sürekli kaleciye geri paslar, olmadık anlarda gol yemeler Fenerbahçe taraftarının futbol sevgisini köreltmişti.

Bu yıl özellikle Ersun Yanal ile farklı bir oyun anlayışı görmeye başladık. Sürekli dikine oynayan, rakibe göre oynayan ama kendi futbolunu kabul ettiren bir Fenerbahçe var.

Skor ve dakikaya bakmaksızın atak futbolu tercih eden, yeri geldiğinde geriye düşen ama skoru çevirmesini bilen bir Fenerbahçe var.

Hakem hatalarına asla boyun eğmeyen, gol atamıyoruz diye moral bozmayan ve asla pes etmeyen bir Fenerbahçe var.

Maçın ilk dakikasında da son dakikasında da koşan, rakibe pres yapan, rakibe hazırlık pası yaptırmayan bir Fenerbahçe var.

Pas yüzdesi yüksek olan, rakibinden daha çok koşan, pozisyon üstüne pozisyon bulan bir Fenerbahçe var.

Fenerbahçe böyle oynarsa taraftar skor üzerinde durmaz. Maçın sonuna kadar destek verir. Maçın skoru ne olursa olsun taraftar sahada koşan, mücadele eden, formasının hakkını veren bir futbol izlemek ister. Fenerbahçe şu anda taraftarın istediği ve özlediği futbolu oynuyor. Rakibine pas yapma, oyun kurma şansı vermiyor. Rakipler sadece kontra atak futbol oynayabiliyor.

Bu futbolun devamı şampiyonluktur. Ersun Yanal kulübün beklentilerini karşıladı. Kendisinden bu kadarını beklemiyordum. Özellikle yabancı kuralı nedeni ile çok zorlanacağını düşünüyordum ama kenarda bekleyen oyuncular hocanın işini çok fazla zorlaştırmadılar. Yobo ve Kadlec oynadıkları futbol ile kadroda olmayı zaten hak etmiyorlar. Özellikle Kadlec için verilen paranın yazık olduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki yıl yabancı planlamasının takıma maksimum katkı sağlayacak oyuncular üzerine kurulması gerekmektedir. Yabancı sayısı kısıtlaması ise eski hali üzerinde küçük bir değişiklik ile 6+2 olarak değiştirilmelidir. Tribündeki yabancıya para verdiren bir anlayış olamaz.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde de galip gelen taraf olacaktır. Puan farkının bu hafta daha da açılacağını düşünüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER