YAZARLAR

Passolig'e siyaset bulaştı

Siyaseten başarısızlıklar sporla gizlenmemeli. Siyasetçiler yeşil sahalardan medet ummamalı, Türk sporunu siyasete bulaştırmamalı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Genel Seçimlere 31 gün kala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Seçim vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu Passolig'i kaldıracağını ifade etti.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması;

"Passolig belasını kaldıracağım. Özgürce maçlara gireceksiniz. Herkes istediği sloganı atacak. Slogan atılıyor, beyefendiler rahatsız oluyor diyorlar. O sloganlar orada boş yere atılmıyor. Passolig'i kaldıracağız, herkes istediği maça, istediği zaman gidecek. İstediği sloganı da atacak."

Sporun içine siyaseti ve 'üç koyun güdemeyecek adamlar'ı soktuğunuz zaman sporun da siyasetin içine girmesi kaçınılmazdı. 'Sporun içine siyaset sokmayın' sözünün anlamını günümüzde daha iyi anlar olduk.

Bence bu yanlış bir politika.

Spor siyasete alet edilmemeli.

Siyaseten başarısızlıklar sporla gizlenmemeli. Siyasetçiler yeşil sahalardan medet ummamalı, Türk sporunu siyasete bulaştırmamalı.

Passolig Kart nedir?

Oysa Passolig taraftarlara, kuyruk beklemeden, hızlı, güvenli bir şekilde stadyumlara giriş imkanı, kulüplere ise taraftarlarını tanıma ve yeni gelir alanları oluşturma imkanı sağlayan, ayrıca yaygın üye işyeri ağı ile istediğiniz yerden alışveriş imkanı sunan, kişiye özel kampanyalar ile hayatınızı zenginleştiren, ayrıcalıklı ek hizmetleri ile hayatınızı kolaylaştıran bir karttır.

Passolig Kredi Kartı, Passolig Banka Kartı ve Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart çeşitleriyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Hükümet desteğiyle E-Bilet 2014-2015 sezonunda yürürlüğe girdi ve statlarda Passolig uygulaması var. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile uygulamaya alınan Elektronik Bilet Sistemi ile sporda şiddet olaylarının azaltılması, insanların küfür ve şiddetin olmadığı tribünlerde karşılaşmaları seyredebilmesi, biletsiz seyircilerin giriş yapmasının önlenmesi, çocuk ve kadınların daha çok stadyumlara gelmesinin sağlanması, şiddete ve olumsuz tezahüratlara sebep olan bireylerin tespit edilerek müsabakalardan men edilmesi ve karaborsa bilet satışını engellemek amaçlanmaktadır.

Tüm bu etkilerin yanı sıra Passolig Kart ile kişilerin ulaşım, alışveriş vb. gibi günlük ihtiyaçların sadece tek bir kart üzerinden gerçekleştirerek hayatlarına kolaylık getirmesi hedeflenmektedir.

Bu uygulamanın resmi tanıtımı ise; "Türk futbolunun uluslararası rekabette daha üst sıralara gelebilmesi, ülkemizin Avrupa ve dünyada daha başarılı olabilmesi için futbola daha fazla yatırım yapılması, kulüpler için taraftara ilave külfet getirmeyen yeni gelir modellerinin geliştirilmesi" adına uygulamaya koyulmuş bir proje.

Ancak tribünlerde ciddi boşluklarında olduğuna da elbette bakılmalı. İnsanlar maç izlemek için bu eziyete katlanmak istemiyor. İsteyenler ise zamanında bu karta sahip olamadıkları için maçlara gidemiyorlar. Henüz yeterli altyapısı oluşturulamadığı için kartı olanlar, statlara gittiklerinde giriş turnikeleri kartları ve kart sahibini tanıyamadığı için içeri giremeyen onlarca insan var.

Zaten reytingi düşük, tribüne seyirci çekemeyen, stat doluluk oranları Avrupa'nın çok gerisinde olan bir ligde, e-bilet uygulaması tribünleri seyircisiz bırakmaya devam ettiği de açık.

Özetle söylemek gerekirse Passolig Kartı, bu sezon tribünde maç seyretmek için almak zorunda olduğunuz, alırken birçok kişisel bilginizi paylaştığınız, yıllık bir ücreti olan ve taraftarları otomatikman Banka müşterisi yapan bir kart olduğu da yabana atılmamalı.

Yorumlar
TREND HABERLER