ROPÖRTAJ

Pedro Franco iddialı konuştu

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Pedro Franco gelişimini henüz tamamlamadığını kendisine güvenenleri boşa çıkarmayacağını söyledi.

Pedro Franco iddialı konuştu
Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco, Spor Toto Süper Lig'de hedeflerinin şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söyledi. 

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Franco, Süper Lig'in çok zor bir lig olduğuna dikkati çekerek, "Sırf büyük takımlar değil, diğer takımlar da her maça iyi hazırlanıyor. Her karşılaşma içinde büyük mücadeleler oluyor. Hiçbir maç kağıt üstünde oynanmıyor" dedi.

Ligin ilk maçını kazandıklarını hatırlatan Kolombiyalı futbolcu, "Adım adım gitmek lazım. Maçlara tek tek bakmak gerekiyor. Lig uzun bir maraton. Diğer kulvarlarda da yarıştığımız için hem lige hem diğer kupalara iyi hazırlanmamız lazım. Takım bütünlüğümüz var. Bunu daha yukarı seviyelere taşıyıp şampiyon olmak istiyoruz. Ligin başı olmasına rağmen hedefimiz çok net; şampiyonluk" diye konuştu. 

UEFA Avrupa Ligi'nin de kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Pedro Franco, şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Arsenal ile yaptığımız maçlar iyi geçti. Ama iyi maç oynamak, iyi birkaç karşılaşma çıkarmak Beşiktaş gibi büyük bir takım için hedef olmamalı. Beşiktaş gibi büyük bir takımın hedefi, katıldığı her kulvarda şampiyonluktur. Şampiyon olamadığımız her kulvarda başarısız olduğumuzu söyleyebiliriz. Bizim için hedef her zaman şampiyonluktur. Avrupa Ligi'nde de önce Beşiktaş formasını, sonra Türkiye'yi ve Türk insanını elimizden geldiği kadar iyi temsil etmek istiyoruz." 

"TÜRKİYE LİGİ'NİN KATEDECEĞİ YOL VAR"

Türkiye'deki futbol ortamı konusunda görüşlerini paylaşan genç futbolcu, Süper Lig'in her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ligi oluşturan parçalar var. Biz futbolcular olarak bu parçalardan biriyiz. Kendi tarafımıza bakmamız lazım. Bizim de Türkiye Ligi için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Daha üst seviyelere taşımak için bir şeyler yapmalıyız. Dışarıdan Türk futbolu adına konuşan kim varsa herkesin kendi üzerinde sorumluluk hissetmesi lazım. Bence Süper Lig'in katedebileceği yol var. Hala üst liglerden öğrenebileceği çok şey var. Futbolcular olarak bu konuda bizim elimizden geleni yapmamız gerekiyor."

Pedro Franco, "Burada mutluyum. Yeni sezonda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. İlk maçtan aldığımız galibiyetten dolayı ayrı bir sevincimiz var" diye konuştu.

"GELİŞİMİM TAMAMLANMIŞ DEĞİL"

Süper Lig'de ikinci sezonuna giren siyah-beyazlı futbolcu, ilk yıldaki deneyiminde kendini geliştirdiğini ancak bu gelişimin henüz tamamlanmadığını ifade etti.

İlk sezonunda zorlandığı anların olduğunu vurgulayan Franco, şöyle devam etti:
"Güney Amerika'dan gelmiş oyuncu olarak ilk başlarda zorlandım. Güney Amerika'da futbol değişik tempoda oynanıyor. Stoperlerin karakteri daha değişik. Buraya geldiğimde ilk etapta çok çalışmaya gayret ettim. Bu adaptasyon sürecini geçirdiğime inanıyorum. İlk sezonumda hem saha içi hem saha dışında, sosyal ortamlarda daha üst seviyelerde kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Ama gelişim tamamlanmış değil. Henüz bu işin başındayım. İlerde hem saha içinde hem de saha dışında daha iyi olmak istiyorum." 

Beşiktaş formasıyla geçen sezonun ilk yarısında forma şansı bulamayan ancak ikinci yarıda istikrarlı bir görüntü veren Kolombiyalı futbolcu, "Belki geçmem gereken alışma sürecini atlattım. Değişik bir ligden gelmiştim. Yeni kültüre alışmak zaman alan şeyler. Adaptasyon sürecini iyi atlattığımı düşünüyorum. İyi performans gösterdim. Alışmış bir oyuncu olarak bundan sonraki dönemlerde üstüne koyarak her geçen gün daha olmayı ve takıma fazlasını vermeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.

"HEDEFLERİMİ HER ZAMAN YÜKSEK TUTMUŞUMDUR"

Genç futbolcu, hedeflerini de her zaman yüksek tuttuğunu söyledi.

Avrupa'nın büyük takımlarından birinde oynamayı istediğini vurgulayan Franco, "Bugün itibarıyla Beşiktaş'tayım. Beşiktaş'ın katıldığı bütün kupalarda en üst seviyeye çıkması ve kupaları kazanması için elimden geleni yapacağım. Ondan sonra oturulur ve bakılır. Belli seviyeye geldiğiniz takdirde teklifler olur. Ama önce günü düşünmek lazım" şeklinde konuştu.

Pedro Franco, Türkiye'de stoperlerin genelde ikili hatırlandığının kaydedilmesi üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Evet, stoperler genelde çift olarak anılıyor. Ama bireysel olarak her oyuncu kulübe güzel izler bırakmak ister. Her gün sıkı çalışıp formanın hakkını vermek, tabii ki alçak gönüllü olmak ve insanların takdirini beklemek lazım. Belli süre geçtiğinde insanlar hatırladı mı güzel oluyor. Ama futbolda kazanılan şampiyonluklar ve kupalar buna sebep oluyor. Her gün iyi şekilde çalışıp bu şampiyonluklara ulaşmak lazım. Ondan sonra muhakkak bu ikili oyuncular hatırlanacaktır."

beşiktaş 

 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER