YAZARLAR

Penaltıyı bahane etmeyin!

Penaltıyı bahane etmeyin!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe, Trabzonspor’un puan kaybettiği bu haftada taraftarlarına korku filmini aratmayan bir maç izletti. Geriye düştü, yakaladı. İki farkla geriye düştü, iki farklı skorla maçı kazandı. İlk yarıda sahada olmayan futbolcular ikinci yarıda tüm varlıkları ile sahada mücadele ettiler. Şampiyonluk yarışında altın tepside gelen ikramı geri çevirmediler.

Maçta öne çıkanların başında elbette Abdülkadir geliyor. 1 asist 2 golle takımını sırtlayan genç isim günün başarılı isimleri arasında yer aldı. Aynı şekilde oyuna sonradan giren Stoch ve Guiza’da takımlarının galip gelmesinde önemli katkıda bulundular. Emre’nin attığı gol ise muhteşemdi. Kaptan Alex defans oyuncularının arasından güzel bir kafa golü daha atarak takımının umutlanmasını sağladı. Üzüldüğüm konu ise bana göre doğru olan penaltı kararını bahane ederek Fenerbahçe’ye yüklenmeleridir. 3-1 geriye düşmesine rağmen tek kale top oynayan ve rakibi bunaltan Fenerbahçe bu maçı hakkı ile kazandı. Penaltı pozisyonu ise çok net ve hakemin kararı doğru. Ellerini açarak gelen bir defans oyuncusu rakibin pozisyonunu engelledi. Çarpma olarak yorumlanamaz. Ediz elleri açık bir şekilde rakibe giriyor ve top diğer eline de çarpabilirdi. Bu kararı hem Bünyamin Gezer hem de yardımcısı birlikte verdiler neredeyse.

Şüphesiz ki geçen yazımda da demiştim. Takımların mücadelelerine saygı duymayanlar olacaktır. Saha içerisinde pozisyonların ne şekilde geliştiği, hangi takımın nasıl mücadele ettiği önemli etkenlerdendir. Maç özetlerine bakarak Fenerbahçe hakkında yorum yapar ve sadece bir pozisyona bakarak Fenerbahçe’nin galibiyetine gölge düşürmeye kalkarsanız “yok artık” derler. Bu tür yorumları okuyunca hakikaten üzülüyorum.

Netice olarak kim ne derse desin maçı izleyen herkes Fenerbahçe’nin haklı bir galibiyet aldığını gördü. Şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçmiş oldu. Artık her şey Fenerbahçe’nin eline geçti. Rakibin ne yapacağının kıymeti kalmadı. Şampiyon olacaksan maçlarını kazanacaksın ve olacaksın. Bu saatten sonra Trabzonspor beklemeye geçti. Böylesine büyük bir camianın da Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı açıklamaları kınıyorum. Eskişehirspor maçında yaşanılan puan kaybının faturasını Fenerbahçe’ye kesemezsiniz. O kadar uzun boylu değil. Şampiyonluk sizin elinizdeydi ve puan kaybederek rakibe verdiniz. Lütfen saygı gösterin. Fatura kesecekseniz de kendi takımınızdan başlayın.

Yorumlar
TREND HABERLER