YAZARLAR

Pereira şah, Güneş mat..

Her nekadar yapmacık bulup samimiyetine inanmasamda Pereira bunu çok iyi yapıyor. Saha kenarında atlıyor zıplıyor bağırıyor ama en önemlisi futbolcularını diri tutuyor 90 dk boyunca.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Derbi geride kaldı.. Öncelikle durum tespiti yapalım; Fenerbahçe bir maç fazlası ve 2 puan farkla lider. Daha da önemlisi ikili averajda da öne geçmiş oldu. Lakin şampiyon olabilmesi için hala Beşiktaş’ın puan kaybetmesini beklemek zorunda ama Beşiktaş’ın kalan 12 maçta puan kaybedeceğini ön görmekde yanlış olmaz. Yani Fenerbahçe kaybettiği avantajı kısmen geri kazanmış oldu.

Maça gelince.. maçın ilk faulu olana kadarki 2 dakika boyunca hep Fenerbahçe taraftarının ıslıkları duyuldu. Çünkü Beşiktaş 120 saniyelik dilimde bile dikine hızlı paslarla, ben bu maçı istiyorum, alacağım imajı vermişti. Gol çok erken geldi. Her nekadar gol öncesi pozisyonda faul yoksada, Caner’in akıl dolu  asistinde dengeler bir anda değişti. Aslında golü bukadar erken bulmayı Fenerbahçe de beklemiyordu, ve bu erken gelen gol Fenerbahçe’nin de planlarını bozabilirdi, şayet Beşiktaş’ta lider bir oyuncu olsaydı.. Evet Beşiktaş’ta teknik kapasitesi yüksek, oyun bilgisi ve zekası üst düzeyde olan çok oyuncu var ama hırslı takıma abilik yapacak, gerekirse hakemle, karşı takımla hatta topla kavga edecek oyuncu yok. İşin kötüsü Şenol hocada bu reaksiyonu gösteremedi kenardan. Her nekadar yapmacık bulup samimiyetine inanmasamda Perreira bunu çok iyi yapıyor. Saha kenarında atlıyor zıplıyor bağırıyor ama en önemlisi futbolcularını diri tutuyor 90dk boyunca. Beşiktaş ilk yarıda rakibine reaksiyon gösteremediği gibi pozisyonlarda verdi ve Fenerbahçe ilk yarının mutlak hakimiydi.

Beşiktaş’ın maçın ikinci yarısına daha iyi başlamasını bekliyorduk zaten, çünkü 3 gün önce yorucu ve gergin bir deplasman maçına çıkmışlardı. Lakin Perreira bugüne kadarki en doğru hamlesini yaptı ve 60. dakikada Ozan ve Nani’yi sürdü sahaya. Belki Alper ve Diego’nun aynı anda çıkması Fenerbahçe’nin oyun kalitesini düşürdü ama oyunu tutup Nani gibi süratli bir oyuncu ile gol bulma planı mantıklıydı nitekim işe yaradı da. Beşiktaş 89’da Cenk ile 94’te de Mario ile neredeyse boş kaleye goller  kaçırdı. Yani Beşiktaş 2-0’dan bile maçı çevirecek pozisyonlar buldu ama sabaha kadar da maç oynansa Beşiktaş gol atamayacaktı sanki bunun da sebebi şuydu; Beşiktaş 2.dakika da yediği gole karşı bir reflex gösteremedi ve o anda bitirdi aslında maçı kafasında.

Perreira’nın bu maça özel bir plan kurup, mesela Alper ile başlayıp 60’ta Nani’yi oyuna sürmesini takdir ettim. Şenol hoca ise 25 maçtır değiştirmediği oyunu ve oyuncuları ile adeta baştan teslim etti kendini. Oda bir sürpriz yapıp Oğuzhan’ı bekletip Tolgay ile başlayabilirdi. Yada sağda Gökhan solda Q7 ile rakibinin beklerini etkisizleştirebilirdi. Sonuçta bir satranç oynandı ve Perreira şah olurken Şenol hoca mat oldu..

Yorumlar
TREND HABERLER