DÜNYA KUPASI

Platini'nin arabuluculuğu başına dert oldu

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinde UEFA Başkanı Michel Platini'nin yaptığı arabuluculuk gündeme bomba gibi düştü.

Platini'nin arabuluculuğu başına dert oldu

Uluslararası Ajanslar, UEFA Başkanı Platini'nin, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinden önce yaptığı gizli bir görüşmenin detaylarını okuyucularına aktardı.

UEFA patronu Platini'nin, oylamadan bir ay önce Katarlı eski Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam ile Paris'teki Elysée Sarayı'nda özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Platini'nin Bin Hammam'la kahvaltıda bir araya geldikten sonra öğle yemeğinde de dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Katar Emiri'nin oğlu ve Katar Başbakanı ile bir arada olarak Dünya Kupası 2022'yi tartıştıkları ileri sürüldü.

FIFA İcra Kurulu üyesi de olan UEFA başkanı Platini, 2022 Dünya Kupası için Katar'a oy verdiğini daha önce açıklamıştı. Şimdi herkes Platini'nin bu arabuluculuk olayında kişisel bir çıkar sağlayıp sağlamadığını soruyor.

İngiliz Sunday Times gazetesi önceki gün yayınladığı manşet haberinde, Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine yaklaşık 5 milyon dolar ödediğini iddia etmiş ve hedef adam olarak Katarlı eski Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam'ı göstermişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER