DÜNYA KUPASI

Portekiz kazandı ama lider olamadı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri F Grubu mücadelesinde Portekiz ile Lüksemburg karşı karşıya geldi.

Portekiz kazandı ama lider olamadı
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri F Grubu'ndaki son maçında Lüksemburg'u konuk eden Portekiz, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ancak lider Rusya'nın Azerbaycan ile 1-1 berabere kalmasının ardından adını play-off'lara yazdırdı.

Cidade de Coimbra'da oynanan karşılaşmayı Portekiz 3-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı ve grubunu ikinci bitirerek play-off'lara katılmaya hak kazandı.

Mücadelede Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Varela, 37. dakikada Nani ve 79. dakikada Helder Postiga kaydetti.

Karşılaşmada Beşiktaşlı Hugo Almeida yedek kulübesinde başladığı karşılaşmaya 59. dakikada Ricardo Costa'nın yerine dahil oldu ve ikinci yarıda görev yaptı. Galatasaraylı Bruma ise, kariyerinde ilk kez seçildiği Portekiz Milli Takımı'nda oyuna dahil olamadı. Bruma'ya Cristiano Ronaldo'dan boşalan 7 numaranın verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu sonucun ardından Portekiz, grup mücadelelerini oynadığı 10 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlikle 21 puanda tamamladı ve play-off'lara kaldı. Lüksemburg ise 10. maçında 6. mağlubiyetini alarak 6 puanda kaldı ve grup müsabakalarını son sırada tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER