BASKETBOL

Potada bir skandal daha gerçekleşiyordu

Basketbol Ligi'nde oynanan Anadolu Efes - Rönesans TED Ankara Kolejliler mücadelesinde yaşanan olay gündeme bomba gibi düştü.

Potada bir skandal daha gerçekleşiyordu

Türkiye Basketbol Ligi'nin 14. haftasında İstanbul'da oynanan Anadolu Efes - Rönesans TED Ankara Kolejliler mücadelesi öncesi Anadolu Efesli Bryant Dunstan'ın takımının esame listesinde olmadığı ve listeye daha sonra eklendiği ortaya çıktı.

SPİKER UYARDI

Anadolu Efes teknik heyetinin maçta oynatmaya hazırlandığı, hatta parkede ısındırdığı Dunstan'ın esame listesinde olmadığını yayıncı kuruluşun spikeri farketti ve Efes teknik heyetini uyardı. 

ANADOLU EFES

RAKİP İTİRAZ ETTİ, HAKEMLER KABUL ETMEDİ

Hakemlerin parkeye çıkmasından sonra farkedilen bu eksiklik, Efes heyeti tarafından oyuncunun esame listesine eklenmesiyle son buldu. Ancak bu sefer de konuk ekip TED Ankara Kolejliler duruma itiraz etti. Esame listelerinin maçın başlamasına 20 dakika kala verildiği, ancak bu değişikliğin daha sonra kural dışı olarak yapıldığı ve hakemlerin sahaya çıkmasıyla kurallar gereği maçın başlamış sayıldığı belrtilerek duruma müdahale edildi.

Ancak hakemler bu itirazları reddetti ve maç başladı. Anadolu Efes mücadeleyi 75-72 kazanırken, TED Ankara Kolejliler ise kamuoyuna bir açıkalama yaparak, Türkiye Basketbol Federasyonu'na itiraz ettiğini ve hükmen galibiyet talebinde bulunduğunu bildirdi. 

Ayrıca Efes'in esame listesi, Federasyon'a yapılan başvuru ve itiraz da basın kuruluşlarına gönderildi.

Bu arada maçta forma giyen 29 yaşındaki pivot 12 sayılık performans sergiledi.

ANADOLU EFES

TED KOLEJLİLER AÇIKLAMA YAPTI

TED Kolejliler skandal ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"03.01.2016 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Anadolu Efes-Rönesans TED Ankara Kolejliler Spor Toto Basketbol Ligi müsabakası öncesinde Anadolu Efes takımı tarafından sunulan esame listesinde 42 forma numaralı Bryant Dunstan'ın ismi yer almamaktaydı. 

Maçın başlamasına 20 dakika kala ve de hakemlerin sahaya çıkmasından bir kaç dakika sonra yayıncı kuruluş spikerlerinin masa görevlilerini bilgilendirmesi ile masa görevlileri de Anadolu Efes teknik ekibini uyarmıştır.Teknik komiser de baş hakemi bilgilendirmeden kural dışı hareket ederek 42 forma numaralı Bryant Dunstan'ı esame listesi ve maç kağıdına eklettirmiştir. Kulübümüz yetkililerince kural dışı yapılan bu değişiklik baş hakeme anlatılmıştır. Baş hakem, teknik gözlemci ve masa hakemleriyle konuyu paylaşmış, ancak hiç bir değişiklik yapılmadan maça başlanılmıştır. Halbuki kurallar gereği hakemlerin sahaya çıkması ve 20 dakika öncesinde müsabaka resmen başlamış sayılır. 

Müsabakanın başlamasına 20 dakika kala verilen esame listesinde bulunmayan 42 numaralı oyuncunun oynatılmış olması nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli başvurumuz yapılmış olup, bu kural ihlalini şiddetle kınadığımızı, müsabaka sırasındaki tüm itirazlarımıza rağmen bu kural ihlalinin devam ettirilmesi şeklindeki davranışı şiddetle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER