BASKETBOL

Potada kupa heyecanı başlıyor

Antalya'da 20-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Basketbol Ligi Federasyonu Kupası birinci tur eleme maçlarında, 18 takım mücadele edecek.

Potada kupa heyecanı başlıyor

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası birinci tur eleme maçları yarın Antalya'da yapılacak.

Federasyon Kupası maçları, 20- 25 Eylül tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu, Antalya Spor Salonu ve Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu'nda oynanacak. Kupa müsabakalarına katılan 18 takım, 3 grupta mücadele edecek. Gruplarında 5 maç oynayacak takımlardan ilk 2 sırayı alanlar ve en iyi üçüncü olan takım üst tura yükselecek. Federasyon Kupası'nın tanıtım toplantısı Antalya Müzesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, TBF Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, TBF yetkilileri, Federasyon Kupası'nda mücadele edecek takımların antrenör ile oyuncuları katıldı.

Toplantıda konuşan TBF Antalya İl Temsilcisi Soner Yasak, kupa müsabakalarına katılan takımlara başarı diledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, kupa müsabakalarını birinci eleme maçlarının Antalya'da oynanacağını hatırlattı. Hacıcaferoğlu, Meltem Mahallesi'nde yeni hizmete açılan spor salonunda ilk resmi müsabakanın bu turnuvayla oynanacağını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ise Antalya Müzesi'nin arkeoloji dünyasında tanınan bir mekan olduğunu ve kupa müsabakalarının tanıtım toplantısına da ev sahipliği yaptığına değindi.

TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş de turnuvanın takımlar açısından başarılı geçmesini ve oyuncuların sakatlık yaşamamasını diledi. TBF Ligler Direktörlüğü'nde yetkili Gökhan Tokatlı ise zorlu ve uzun bir sezon öncesi kupa müsabakaları için Antalya'ya geldiklerini, çekişmeli maçlar oynanacağını anlattı.

Federasyon Kupası'nda gruplar ise şu şekilde:
A GRUBU
Bandırma Kırmızı
Muğla Orman
Pertevniyal
Yalova Group Belediye
Gelişim Koleji
Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent

B GRUBU
Acıbadem Üniversitesi
Akhisar Belediye
Mamak Bld. Ankara DSİ
Sakarya BŞB
Final Gençlik
İstanbulspor Beylikdüzü

C GRUBU
Bursaspor Durmazlar
Afyon Belediye
Türk Telekom
Petkim Spor
Düzce Belediye
Eskişehir Basket

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER