DÜNYADAN FUTBOL

Premier Lig'de Fulham'a ceza yok!

İngiltere Premier Ligi'nde, mart ayındaki Hull City maçına zayıf bir kadroyla çıkan Fulham'a ceza verilmeyecek.

Premier Lig'de Fulham'a ceza yok!

Premier lig yetkilileri, West Ham United'ın başvurusunu incelediklerini ve Fulham'a ceza verilmesine gerek olmadığını açıkladılar.

West Ham United, kendisi gibi bir alt lige düşme tehlikesi yaşayan Hull City'ye deplasmanda yenilen Fulham takımının, 27 Mart'taki maça zayıf bir kadroyla çıktığını ve cezalandırılması gerektiğini ileri sürmüştü.

West Ham, federasyona yaptığı başvuruda, Hull City'nin evinde 2-0 kazandığı maça, Fulham'ın ideal kadrosuyla çıkmadığını ve Premier Lig kurallarını ihlal ettiğini savunmuştu.

Fulham Teknik Direktörü Roy Hodgson, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Wolfsburg maçı nedeniyle Hull deplasmanında ilk 11'deki 5 oyuncusunu oynatmamıştı. O hafta, 20 takımın bulunduğu, son 3'te kalan takımların küme düştüğü Premier Lig'de, bir maçı eksik West Ham 17'nci, Hull City 18'inci sırada yer alıyordu. İki takımın da puanı 27 iken, Fulham 38 puanla 12. sırada ve düşme tehlikesinden uzaktı.

Şu anki puan tablosunda, ligin bitimine 2 hafta kala West Ham 34 puanla 17'nci, Hull City 28 puanla 18. sırada. İki takım arasında West Ham'ın lehine 23 gollük bir averaj farkı da olması Hull City'nin çok büyük ihtimalle Burnley ve Portsmouth'un ardından küme düşen 3. takım olacağını gösteriyor.

Fulham, Wolfsburg'un ardından Hamburg'u da eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkmıştı.

Premier Lig kurallarına göre takımlar, her maça ellerindeki mümkün olan en iyi kadroyla çıkmak zorunda. Geçen Eylül ayında, Wolverhampton ile Manchester United arasında oynanan maçta, önceki lig maçının ilk 11'inden 9 oyuncusunu değiştiren Wolverhampton kulübüne 25 bin Sterlin ceza verilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER