DÜNYADAN FUTBOL

PSG teknik direktörlük koltuğuna Thomas Tuchel’i getirdi

Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain, Unai Emery'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Alman teknik adam Thomas Tuchel'i getirdi. Tuchel, Fransız ekibiyle 2 yıllık sözleşme imzaladı.

PSG teknik direktörlük koltuğuna Thomas Tuchel’i getirdi

Fransa Ligue 1’in son şampiyonu Paris Saint Germain, Alman teknik adam Thomas Tuchel ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.

2016 yılından bu yana Fransız ekibinde görev yapan Unai Emery ile sözleşme yenilemeyen PSG, Borussia Dortmund ile yollarını ayıran Tuchel’i takımın başına getirdi.

Bu sezon Fransa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan ve Fransa Lig Kupası’nı kazanmayı başaran Paris ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid’e elenerek beklentileri karşılayamamıştı.

Fransız kulübünden yapılan açıklamada, “Thomas Tuchel’in profesyonel futbol takımımızda göreve getirildiğini mutlulukla duyuruyoruz. Alman teknik adam 2 senelik sözleşme imzaladı” ifadelerine yer verildi.

Daha önce Augsburg, Mainz gibi takımlarda görev yapan 44 yaşındaki Tuchel, Tuchel son olarak 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Borussia Dortmund’da görev yapmış ve geçen sezonu dinlenerek geçirmişti.

Genç teknik adam 2016-17 sezonunda Borussia Dortmund’a Alman Kupası’nı kazandırmıştı.

Beşiktaş'a Nuri Şahin müjdesi!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER