DÜNYA KUPASI

Putin'in hediyesi patladı! Topun içinden...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Helsinki'de ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği futbol topunda bir çip olduğu ortaya çıktı. Topun üreticisi Adidas'ın taraftarların futbol videolarına erişimini sağlayan çip, Rus bilgisayar korsanlarının olası bir siber saldırı için topu kullanabileceği iddialarına yol açtı.

Putin'in hediyesi patladı! Topun içinden...

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan zirvede Putin, Rusya'nın ev sahibi olduğu FIFA 2018 Dünya Kupası'nda kullanılmış bir futbol topunu "Artık top sizde" diyerek Trump'a hediye etmişti. Adidas marka topta bir çip bulundu.

Topun içinden çip çıkmasının ardından ABD'de çok konuşulacak senaryolar da ortaya atıldı. Çipin yakınındaki telefonlara bilgi aktarabilme özelliği bulunduğu ve bu çipin Rus bilgisayar korsanlarınca kullanılabileceği endişesine yol açtı.

Domagoj Vida için Beşiktaş'a çılgın teklif!

ADİDAS VE UZMANDAN AÇIKLAMA

Ancak Adidas'ın şampiyonaya özel olarak ürettiği toptaki çip, başka amaçlarla kullanılabilecek yüksek teknolojili bir çip değil ve yalnızca taraftarların cep telefonlarını yaklaştırarak futbol videolarına, yarışmalarına ve başka içeriklere erişmesini sağlıyor.

Bloomberg'e konuşan bir siber güvenlik uzmanı ise, bu çipin bir "cyberattack" yapabilecek kapasite de olmadığını söyledi.

"KAPSAMLI GÜVENLİK İNCELEMESİNDEN GEÇTİ"

Bloomberg gazetesinin aktardığına göre; ABD merkezli The Hill gazetesi, topun ABD Gizli Servisi tarafından güvenlik incelemesinden geçtiğini yazdı.

Adidas da çipin Rus bilgisayar korsanları tarafından olası bir siber saldırı için kullanılabileceği endişeleriyle ilgili bir açıklama yapmayı reddetti.

ABD, Kanada ve Meksika ile birlikte 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak.

Yorumlar