YEREL HABER

Rafting tutkunlarına eğitim veriliyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında kentteki rafting tutkunlarına eğitim veriliyor.

Rafting tutkunlarına eğitim veriliyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen ''Rafting Başkenti Erzincan Projesi'' çerçevesinde kentteki rafting tutkunlarına eğitim veriliyor.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda verilen eğitimlere, 35 kursiyer katılıyor. Uluslararası Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse tarafından verilen eğitimler 5 gün sürecek. Kursiyerlere, rafting sporu ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Program ile ilgili bilgi veren Köse, eğitimlere 35 kursiyerin katıldığını belirtti. Katılımcıların kurs sonunda ''Akarsu güvenlik ve akarsu rafting nehir rehberliği sertifikası'' sahibi olacağını ifade eden Köse, sertifika alacak kursiyerlerin bu işi ehliyetli olarak yapacaklarını kaydederek, ''Ülkemizde maalesef bunun belgelendirilmesi olmadığı için, ehliyeti olmadığı için böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardı. Erzincan ili de buna öncelik yapmış oldu'' dedi.

Bu eğitim programında gerekli bilgileri kursiyerlere aktaracaklarını anlatan Köse, şunları kaydetti:

''Teorik eğitimimiz çok kısıtlı, yarım gün olacak. Daha sonra uygulamalı eğitimlere başlıyoruz. Çünkü nehirde geçirdiğimiz süre ve zaman bizler için çok önemli. Büyük yetenek ve tecrübe isteyen bir meslek olduğu için nehirde geçen süre önem kazanıyor. Kursun yapılmasındaki ana tema, ülkemizde raftingin turizme hizmet ediyor olması, ayrıca spor branşı olması. Birçok nehir rehberi arkadaşımız bu işi lisanssız yapmaktaydı ve halen daha bu şekilde devam etmekteler. Bu işi lisanslı hale getirmek, yargı önünde, hukuk önünde ehliyetli olduğundan kaynaklanan savunma hakkını elde edebilmelerini istiyoruz. Diğer şekilde ehliyetsiz bir araç sürücüsünün yaşadığı hukuki sorunlarla, ehliyetsiz bir botu kullanan arkadaşımız da aynı sorunlarla karşılaşacaktır.''

Teorik eğitimlerin ardından Karasu'da uygulamalı rafting eğitimi verileceği belirtildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER