ŞAMPİYONLAR LİGİ

Real Madrid Atletico Madrid maçı sonucu ve özeti

Penaltı atışları sonucu Atletico Madrid'i mağlup eden Real Madrid, tarihinde 11. kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Real Madrid Atletico Madrid maçı sonucu ve özeti

Gol perdesi erken açıldı

İtalya'nın Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan karşılaşmada gol perdesi, 15. dakikada Sergio Ramos'un golüyle açıldı. Ceza sahasına açılan ortaya önce Bale dokundu, ardından Ramos tamamlayarak Atletico Madrid ağlarını havalandırdı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Real Madrid, soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Atletico Madrid, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Fernandez kenara gelirken yerine Carrasco girdi. 

Real Madrid ise ilk oyuncu değişikliğini 52'de gerçekleştirdi. Carvajal kenara gelirken Danilo dahil oldu. 72'de bir kez daha oyuncu değiştiren Real Madrid'de Toni Kroos çıktı, Isco girdi. Zidane, 5 dakika sonra ise Benzema'yı oyundan aldı, Vazquez'i soktu. 

Real Madrid Atletico Madrid maçında ofsayt tartışması


Carrasco skoru eşitledi

İkinci yarıda oyuna dahil olan Carrasco, 79. dakikada mücadeleye eşitliği getiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın skorunu belirledi. Mücadelede uzatma dakikaları oynandı. 

109'da Atletico Madrid'de Filipe Luis çıkarken Hernandez girdi. Simeone, 116. dakikada ise Koke'yi aldı, Thomas'ı sürdü. 

Real Madrid Atletico Madrid maçı fotoğrafları



Uzatma dakikalarında da takımlar birbirlerine skor bazında üstünlük kuramadı. Karşılaşmanın hakemi Clattenburg, uzatma dakikalarının sonuna iki dakika daha ilave etti ancak yine eşitlik bozulmadı ve penaltılara gidildi. 

Penaltıları Real Madrid'in tüm futbolcuları gole çevirirken Atletico Madrid'de Juanfran kaçırdı. Real Madrid, Atletico Madrid'i penaltılarda 5-3 yenerek 11. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldU..

REAL MADRID: 6 - ATLETICO MADRID: 4

Stat: San Siro (İtalya)
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)

Real Madrid: Navas, Carvajal (Dk. 52 Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos (Dk. 72 Isco), Bale, Benzema (Dk. 77 Vazquez), Ronaldo
Teknik Direktör: Zinedine Zidane

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis (Dk. 109 Lucas), Saul Niguez, Gabi, Fernandez (Dk. 46 Carrasco), Koke (Dk. 116 Thomas), Griezmann, Torres
Teknik Direktör: Diego Simeone

Goller: Dk. 15 Sergio Ramos (Real Madrid); Dk. 79 Yannick Ferreira Carrasco (Atletico Madrid)
Sarı Kartlar: Dk. 11 Daniel Carvajal, Dk. 47 Keylor Navas, Dk. 79 Casemiro, Dk. 90+3 Sergio Ramos, Dk. 93 Danilo, Dk. 112 Pepe (Real Madrid); Dk. 61 Fernando Torres, Dk. 90+3 Gabi (Atletico Madrid)

DEV FİNALDEN NOTLAR

Real Madrid'den 11. şampiyonluk

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucu Atletico Madrid'i 5-3 yenen Real Madrid, kupayı 11. kez müzesine götürdü. Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 ve 2014'ün ardından bu yıl da zafere ulaştığı Şampiyonlar Ligi'nde kupa sayısını 11'e çıkardı. Madrid ekibi 1962, 1964 ve 1981 yıllarında ise finalde kaybederek kupanın bir adım uzağında kalmıştı.

Zinedine Zidane tarihe geçti

Eflatun-beyazlıların Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, Şampiyonlar Ligi'nde hem oyuncu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan isimler arasına girdi. Futbolculuk döneminde de 2002'de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Zidane, İspanyol Miguel Munoz, Josep Guardiola, İtalyan Giovanni Trapattoni, Carlo Ancelotti, Hollandalı Johan Cruyff ve Frank Rijkaard'dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim oldu.

Real Madrid, 2014 finalinin rövanşını kaybetmedi

Real Madrid, 2014'teki finalde mağlup ettiği Atletico Madrid karşısında yine galip gelmeyi başardı. İki yıl önce Portekiz'deki Luz Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı uzatmalar sonunda 4-1 kazanan Real Madrid, kupada mutlu sona ulaşmıştı.

Real Madrid, şampiyonluk kupasını düzenlenen törenle aldı

Avrupa futbolunun 1 numaralı kupası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Atletico Madrid takımını yenerek şampiyon olan Real Madrid, kupasını maç sonrası düzenlenen törenle aldı. İtalya'nın Milano şehrindeki San Siro Stadı'nda Atletico Madrid'i normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu 5-3 mağlup ederek 14. kez final oynadığı kupayı 11. kez kazanan Real Madrid'in futbolcuları karşılaşma sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Atletico Madrid'in oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı. Podyuma son olarak çıkan Real Madrid'li futbolculara ve teknik kadroya madalyaları verildikten sonra kupayı Real Madrid'in birinci kaptanı Sergio Ramos kaldırdı. Kupa töreninin ardından Real Madridli oyuncular, zaferlerini taraftarlarıyla kutladı. Organizasyonda en başarılı takımı Real Madrid, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 ve 2014'ün ardından bu yıl da mutlu sona ulaşarak kupayı 11. kez kazandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER