DÜNYADAN FUTBOL

Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman saat kaçta?

La Liga'da Real Madrid ile Barcelona karşılaşacak. Peki Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman saat kaçta?

La Liga'da 33'üncü hafta mücadelesinde Real Madrid - Barcelona'yı konuk edecek. Ligde ve Avrupa'da dolu dizgin yoluna devam eden Real Madrid, Barcelona'yı yenerse şampiyonluk yolunda dev bir adım atacak.

Peki, Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Şifreli mi, şifresiz mi? İşte El Clasico'ya dair tüm detaylar...

Real Madrid - Barcelona maçı

REAL MADRİD - BARCELONA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA BAŞLAYCAK?

İspanya La Liga'da 33'üncü hafta El Clasico heyecanına sahne olacak. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak dev karşılaşma tüm dünyada dört gözle bekleniyor.

Efsane futbolcusu Zinedine Zidane'ın teknik adamlığındaki Real Madrid ligde ve Avrupa'da müthiş bir sezon geçiriyor. Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde Bayern Münih'i eleyerek yarı finale yükselen Madrid, ligde de en yakın takipçisi Barcelona'nın bir maç eksiğine rağmen 3 puan önünde yer alıyor.

El Clasico'yu kazanması halinde maç eksiğiyle 6 puanlık bir avantaj yakalayacak olan Real Madrid, ikili averajda da rakibine üstünlük sağlamış olacak. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada Camp Nou'dan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Real Madrid evindeki maçı kazanarak şampiyonluk yolunda dev bir adım atarak Barcelona'yı demoralize etmenin planını kuruyor.

Real Madrid - Barcelona maçı

Ligde 32 haftada 72 puan toplayan ve Madrid ekibinin arkasından 2'inci sırada bulunan Barcelona'da işler iyi gitmiyor. Temsilcimiz Arda Turan'ın da formasını giydiği Barcelona, hafta içinde 3-0'ın rövanşında Juventus'la sahasında 0-0 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. Ligde Real Madrid'i yenerek hem zirveye ortak olmanın planını yapan Barça hem de Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı şoku üzerinden atmak istiyor.

Karşılaşmayı kazanması halinde ikili averajda da avantajı eline geçirecek olan Barcelona, Real Madrid'in eksik olan maçında hata yapmasını bekleyecek.

Tüm dünyanın ekranlara kilitleneceği Real Madrid - Barcelona maçı 23 Nisan Pazar günü saat 21.45'te başlayacak. Santiago Bernebau'da oynanacak mücadele beIN Sport 3 kanalından izlenecek. Kritik karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu'ndan  Alejandro Hernandez düdük çalacak.

RONALDO REKORA DOYMUYOR

Başkent ekibiyle tüm organizasyonlarda sergilediği performans ve attığı gollerle adından söz ettiren yıldız oyuncu, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok rekoru geride bıraktı.

Ronaldo, Real Madrid'de en fazla gol atan, La Liga'da en çok hat-trick yapan, bir futbol maçının her dakikasında gol sevinci yaşayan, Kupa 1'de bir sezonda en fazla gol kaydeden ve Portekiz Milli Takımı'nda en çok forma giyen ile en fazla fileleri havalandıran oyuncu olmak üzere birçok farklı alanda rekor kırdı.

Real Madrid

MADRİD'İN EN GOLCÜSÜ

Ronaldo, sekizinci sezonunu yaşadığı Real Madrid'de tarihin en skorer oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

Eflatun-beyazlı formayla şu ana kadar tüm kulvarlarda 386 maçta forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri 395 kez havalandırdı.

Golcü futbolcunun ardından 741 karşılaşmada 323 gol atan Raul Gonzalez ile 396 maçta 308 kez skor tabelasını değiştiren Alfredo Di Stefano sıralandı. Başkent ekibinde oynadığı 353 maçta 177 gol atan Benzema ise aktif futbolcular arasında Ronaldo'ya en yakın isim konumunda bulunuyor.

Portekizli oyuncu, Real Madrid ile La Liga'da en fazla gol atan (279) ve en çok hat-trick yapan (38) oyuncu olarak da öne çıkıyor.

Ronaldo, Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan derbide en fazla gol atan (18) futbolcu konumunda yer alıyor.

Barcelona

BİR SEZONDA EN ÇOK GOL ATAN RONALDO

Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 2013-2014'ü 17 golle tamamlayan Ronaldo, bu alanda bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde tutuyor.

Kupa 1'de bir sezonda en çok gol atan futbolcular sıralamasında Ronaldo'yu, 2011-2012 sezonunda 14 gol kaydeden Barcelonalı Messi takip ediyor.

PORTEKİZ MİLLİ TAKIMI'NIN EN GOLCÜSÜ

Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda tarihin en fazla forma giyen ve gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Milli takım ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan 32 yaşındaki futbolcu, 2003'ten bu yana 138 maça çıktığı Portekiz formasıyla 71 kez fileleri havalandırdı.

MESSİ'YE BİR ADIM UZAKLIKTA

Ronaldo, Bayern Münih maçında attığı 3 golle Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez hat-trick yaparak Arjantinli yıldız Messi'nin (7) rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Portekizli futbolcu, Bayern Münih'in yanı sıra Kupa 1'de Galatasaray, Ajax, Shakhtar Donetsk, Wolfsburg ve Malmö ağlarını 3'er kez havalandırmayı başardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER