ŞAMPİYONLAR LİGİ

Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde finalde

Real Madrid, Manchester City'yi 1-0'lık skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde finalde

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City'yi 1-0 mağup eden Real Madrid, finale yükseldi ve iki sezon önce kupayı elinden kaptığı Atletico Madrid ile eşleşti...

Golsüz sona eren ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Portekizli yıldız Ronaldo, 11'e geri dönerken; satlıkları bulunan Casemiro ve Fransız golcü Benzema, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Maça hızlı başlayan Real Madrid, ilk dakikadan itibaren golü aramaya başladı. Rakibine göre daha baskılı bir futbol oynayan ev sahibi takım, art arda hücuma çıksa da kale önünde tehlikeli olmaya başaramadı. 20. dakikada Gareth Bale'in sağ kanattan ceza sahası içine doğru yaptığı sert ortada ters bir vuruş yapan Manchester City'nin defans oyuncusu Fernando, topu kendi kalesine gönderdi. Real Madrid 1-0 öne geçtikten sonra oyun düzenini korumaya devam ederken, Manchester City ise uzun paslarla kontra atağa çıkıp beraberlik golü bulmaya çalıştı.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi

Fernandinho ve Navas ile iki önemli pozisyon yakalayan İngiliz takımı, bunları değerlendiremedi. Manchester City'ye göre daha üstün bir futbol sergileyen ve oyunu kontrolü altında tutmayı başaran Real Madrid, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Manchester City'de defans oyuncusu Kompany 9. dakikada sakatlanarak yerini Mangala'ya bıraktı.

İkinci yarı her iki takım da atak futbolunu sürdürürken, temposu çok yüksek bir 45 dakika oynandı. 63. dakikada Cristiano Ronaldo'nun yarattığı tehlikeden bir dakika sonrasında kullanılan köşe vuruşunda Bale'in kafasında top, üst direğe çarptı. Dönen topu Manchester City savunması uzaklaştırdı. Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Manchester City, özellikle Kun Agüero ile Real Madrid kalesinde tehlikeli olmaya çalışsa da kaleci Navas'ı geçemedi.

Real Madrid, maçı 1-0 kazanarak finale kaldı. 

Galatasaray Çaykur Rizespor Türkiye Kupası maçının sonucu

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 14. kez finale çıkan Real Madrid'in rakibi, Bayern Münih'i eleyen Atletico Madrid olacak. Şampiyonlar Ligi finalinde 2. kez bir Madrid derbisi oynanacak.

-2 sene sonra gelen rövanş-

Öte yandan 2013-14 sezonunda da Atletico Madrid le finalde karşılaşan Real Madrid, normal süresi 1-1 sona eren mücadeleyi uzatmada bulduğu gollerle 4-1 kazanmış ve Avrupa'nın 1 numaralı kupasını 10. kez müzesine götürmüştü.

2 sezon sonra yeniden finalde kozlarını paylaşacak Madrid ekiplerinin mücadelesi bir bakıma rövanş anlamı taşıyacak.

Real Madrid: 1 - Manchester City: 0

Stat: Santiago Bernabeu

Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modric (Dk. 88 Kovacic), Kroos, Isco (Dk. 68 James), Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Jese (Dk. 55 Lucas Vazquez)

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany (Dk. 9 Mangala), Otamendi, Clichy, Fernandinho, Fernando, Bruyne, Toure (Dk. 61 Sterling), Navas (Dk. 70 Iheanacho), Kun Agüero

Gol: Dk. 20 Fernando (kendi kalesine) (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 29 De Bruyne, Dk. 70 Fernando, Dk. 90+3 Otamendi (Manchester City), Dk. 83 Lucas Vazquez (Real Madrid)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER