DÜNYADAN FUTBOL

Real Madrid'de sular durulmuyor

Mourinho'nun sezon sonunda ayrılacağı İspanya medyasında güncelliğini koruyor.

Real Madrid'de sular durulmuyor

El Pais gazetesi, Real Madrid'in Mourinho'yu 2010 yılında getirirken, kulübü İnter'e ödediği 18 milyon avroyu bir şekilde çıkarmak istediğini yazan gazete, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in yardımcılarına verdiği talimatta, "Chelsea'nin, Mourinho'yu almak için 5 ila 10 milyon avro arasında ödeme yapması gerekir. Bununla ilgili müzakereleri yürütün" dediğini öne sürdü.

Gazete ayrıca, "Taraftarların, Santiago Bernabeu Stadı'nda Mourinho'ya yaptığı protestonun ve bazı futbocuların basına verdikleri demeçlerde özellikle kaleci Casillas'ın oynatılmaması konusunda getirdiği eleştirilerin, kulüp başkanı Perez'in ısrarcı olmayan ve takımda daha fazla sorun istemeyen tutumunun, Portekizli teknik direktöre yaradığını" savundu.

Haberde, Chelsea Kulübü'nün sahibi Roman Abramoviç'in, Mourinho ile yaptığı iddia edilen özel görüşmede, Real Madrid'e ödenmesi gereken 20 milyon avroluk transfer bedelini düşürmesi halinde, teknik adama verilecek maaşta artış vaat ettiği de öne sürüldü.

Casillas sorunu devam ediyor
La Liga'da ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bekleneni veremeyip 17 Mayıs'taki Kral Kupası'na odaklanan Real Madrid'de, sakatlığı geçmesine rağmen hala forma şansı bulamayan kaleci Casillas ile sorunlar da devam ediyor.

Ligde son yapılan Valladolid maçında Santiago Bernabeu Stadı'nda takımlar ve teknik kadrolar anons edilirken, yedeklerdeki Casillas'ın ismini alkışlayan Real Madrid taraftarı, Mourinho'nun ismini ise ıslıklamıştı.

Valladolid maçından sonra basına konuşan Portekizli defans oyuncusu Pepe, "Mourinho bizim teknik direktörümüz ama Casillas'a karşı biraz daha saygılı olmak gerekir. Futbolcular ve taraftarlar İker'in yanında. Teknik direktörümüzün, Casillas ile ilgili sözleri çok uygun değildi. İker, bu kulüpte ve İspanya'da önemli bir isim" ifadelerini kullandı.

Mourinho'nun yardımcı teknik direktörü Aitor Karanka da basın toplantısında, Pepe'nin sözlerine karşı "Casillas'a karşı saygısızlık olmamıştır" cevabını verdi. Real Madrid'de 13. yılını dolduran ve "Benim geleceğim Real Madrid'de" diyen Casillas, takımına kazandırdığı çok sayıda kupanın yanı sıra Uluslararası Futbol İstatistikleri ve Tarihi Federasyonu (IFFHS) tarafından bu zamana kadar 6 kez dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilmişti.

İspanyol basını, 17 Mayıs'taki Kral Kupası finaline kadar Real Madrid'de teknik heyet ve futbolculardan basına konuşmamalarının istendiği belirtiliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER