YAZARLAR

Reytingcilere dikkat!!!

Reytingcilere dikkat!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Televizyon ekranlarında her gün diziler, haberler ve spor programları yer alıyor. Herkes kendi açsından değerlendirerek tercih yapıyor ve izliyor. Dikkat ettim hep reyting uğruna program yapıp içerik kısmını ve izleyici kitlesini düşünmeyenler her anlamda şaşırıyor. Diziler açık sahnelere yer veriyor, tartışma programlarında solcu sağcı karşı karşıya getiriliyor, haberlerde ya hükümet ya da muhalefet leyhine konuşuluyor, spor programlarında da alakasız işler yapılıyor.

Özellikle ellerinde görüntü bile olmadan, sadece kendi aralarında izledikleri görüntülerle, ne dedikleri belli olmayan ve birbirlerine saygı göstermeyen hatta izleyicilerin çoğu zaman kimin ne dediğini anlamadığı programlar da yayınlanıyor ve izleniyor. Elbette bunları yazdığıma göre bende izliyorum. Ben açıp baştan sonra izleme âdetim yok ama onları da görmem izlemem lazım ki nelerle uğraştıklarını bileyim ve sizlerle paylaşayım.

Çıkıp sadece çok izlenmek adına büyük camialara “çamur at izi kalsın” mantığı ile hareket etmeye çalışıyorlar. Sonra görüştüğünü söylediği kişinin avukatı onu bozmaktan beter ediyor. Fakat gazetelerde ve haberlerde Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe için şike, Trabzon için teşvik itirafında bulundu diye duyuyoruz. Diğer kısmını kimse nedense haber yapmıyor. Mecnun Otyakmaz’ın avukatının söylediklerine neden iki satır yer vermiyorlar? Şunu bir kez daha gördük ki bu ülkede hep kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Hep gerginlik olsun, millet hırgür içinde olsun istiyorlar. Fenerbahçe kulübü bu olayla ilgili gerekli açıklamayı zaten yaptı. Bunu da sizlerle paylaşmak isterim.

Özellikle iddianamenin bitmek üzere olduğu ve hala ortada bir suçun olup olmadığının belli olmadığı bir ortamda bu kadar rahat konuşmaları, insanları suçlamaları, leke sürmeye çalışmaları ne vicdana sığar ne insanlığa. İddianame açıklansın, mahkeme kararını versin, suçları varsa o zaman bu suçları işlemişler, şu şekilde işlere karışmışlar diye hep birlikte eleştirelim. Hala gizlilik ve yasak devam ederken içeride geçen konuşmaları bile çarpıtmak ancak yapanlara yakışırdı.

Eğlence, şamata, küfür, hakaret izleyecekseniz malum programları izleyeceksiniz. Yok spor programı olsun, futbol konuşulsun, kimseye hakaret edilmesin ve seviyeli bir program olsun diyorsanız ben naçizane sizlere Ligtv Maraton, Ntvspor Yüzdeyüz futbol ve Trt Stadyum programlarını tavsiye edebilirim. Bu programların zaten reyting kaygısı yok. Türkiye’nin en çok izlenen programları bunlar desek yanılmayız.

Artık iddianame çıksa da millet rahatlasa. Biraz gecikti. Bugün yarın bekliyoruz.

Bu arada Mehmet Baransu ekşisözlük hakkında suç duyurusunda bulundu. Allah c.c., Hz. Muhammed, melekler ve islam dini hakkında inanılmaz küfürler, hakaretler ve adap dışı görmek duymak istemediğimiz içeriklere yer veren ekşisözlüğü bende bu vesile ile kınıyor, Mehmet Baransu'ya böyle önemli bir konuda öncü olduğu için teşekkür ediyorum. Mehmet Baransu dilekçesini twitter hesabında paylaştı. Takip edenler oradan görebilirler. 
Yorumlar
TREND HABERLER