SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen acı tabloya dikkat çekti

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa finalinin ardından Türk sporunun içler acısı haline dikkat çekti..

Rıdvan Dilmen acı tabloya dikkat çekti

Sabah gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Beşiktaş'ı penaltılarla 4-1 yendiği Turkcell Süper Kupa maçı ile ilgili yazısında çok önemli bir tespitte bulundu.

Karşılaşmada mücadele eden futbolcuları ve olimpiyatlarda Türkiye adına yarışan sporcularımızın kimliklerine dikkat çeken Dilmen'in görüşleri şöyle:

Türk sporu ve futbolu adına düşünmek ve yargılamak lazım. 79 milyon insanın yaşadığı, 783 bin 562 km. yüzölçümü olan ülkede 8 gün sonunda Olimpiyatlar'da bir gümüş madalyamız var o da devşirme haltercimiz.

Jan Olde Riekerink'i kızdıran soru

Futbola gelince.. Dün 27 kişi oynadı. Bakırköylü Necip, Hopalı Tolga Zengin, İskenderun Hataylı Selçuk İnan'ın dışında 783 bin 562 km yüzülçömü olan, 79 milyon nüfusu olan ülkeden 24 oyuncu bu ülkede doğmadı.

Dün iki büyük oynadı, genelde ne kadar yetenekli yerli varsa büyük kulüpler transfer ederler, dün bende kalan en önemli olay buydu...

Yani bizim doktorlarımızın, ebelerimizin dünyaya getirdiği futbolcular değil, yurt dışında doğanlar oynadı. Demek ki büyük yatırımlara rağmen, ekonomimizin dünyada ilk 6 da olmasına rağmen ne Olimpiyatlar ne de futbolda bu yüzölçümünden oyuncu çıkaramadık.

Rıdvan Dilmen'in yazısının tamamı için

Yorumlar
TREND HABERLER