BEŞİKTAŞ

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi için konuştu

Sabah yazarı Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe Beşiktaş derbisi için değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi için konuştu

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Sabah yazarı Rıdvan Dilmen, zorlu derbi öncesi iki takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş'ın ligin en iyi futbolunu oynayan takımı olduğunu belirten Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin de bundan çok aşağıda olmadığını söyledi.

"Daha 5. hafta sonunda, 3 yıl şampiyon olamayan Fenerbahçe'nin, rakiplerinin 5 puan gerisinde kalacağını söyleseler pek inanmazdık. Futbolda önemli etken özgüven. Hücum futbolunu seven, rakip kim olursa olsun aynı strateji ve formatla oynamayı tercih eden Şenol Güneş'in ofansif kadrosu oldukça özgüvenli. Diğer tarafta özgüven problemi yaşayan bir Fenerbahçe var. Onların en büyük artısı müthiş taraftarı. İkincisi, 1. haftaki Fenerbahçe'ye göre 6. haftadaki Fenerbahçe'nin fiziki kapasitesi daha üst düzeyde olacak.

Kadiköy'de Jeremain Lens tedirginliği!

Ülkede müthiş bir algı var; "Beşiktaş'ın kadrosu Fenerbahçe'den çok daha güçlü" diye… 'Çok daha' tanımlaması biraz abartılı. Daha yetenekli diyebiliriz. Ama Fenerbahçe de anlatıldığı kadar yeteneksiz bir takım değil. Evet Beşiktaş son 2-2.5 yıldır bu ligin en iyi futbolunu oynayan takımı, haklı şampiyonluklar elde ettiler ama Fenerbahçe de Beşiktaş'ın çok gerisinde değil. Üstelik bu maçı kazanırsa, puan farkı 2'ye inecek. Beşiktaş geçen yılki ileri dörtlüsüyle oynuyor; Cenk, Quaresma, Babel, Talisca… Arkadaki iki oyuncu Atiba-Oğuzhan. Yani bir alışkanlığı var. Fenerbahçe'ye bakınca öndeki üç forvet oyuncusu geçen sezon Fenerbahçe'de değillerdi. Bu da gelişiyor.

Alex'e Aziz Yıldırım izin vermemiş!

Fenerbahçe'de Isla, Beşiktaş'ta Caner, oynarsa Adriano, oynamazsa onun yerine oynayacak diğer bek. Yani iki takımın bekleri derbide öne çıkar. Çünkü önlerinde oynayan yetenekli oyuncular Valbuena, Giulano, Babel, Quaresma çok geri dönen oyuncular değil. Yani Caner'in arkası Beşiktaş'ta oynayacak sağ bekin arkası, tabii ki aynı şeyler Fenerbahçe için geçerli yani maçın kaderini yardımcı hakemlerin yanında oynayacak bekler belirleyecek. İki takım da duran topları sonuçlandırıyor.

Hafta bittiğinde Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın 8 puan gerisinde kalması kötü olur. Bazıları, "Daha 26 hafta var yarıştan kopmaz" diyebilir ama yarıştan koparlar. Bir takımla çekişmekle, iki -üç iyi takımla birden çekişmek kolay işler değil. Beşiktaş'ın ise yenilgi halinde büyük bir kaybı olmaz. Fenerbahçe'nin 9. haftada Galatasaray deplasmanında oynayacağı maçtan sonra, duş alıp otobüse bindiği anda liderle arasındaki puan farkı 4 ve daha altındaysa hangi takım lider olursa olsun o takım kadar yarışta şansı olur.

Roberto Soldado'nun attığı tweet olay oldu

Klasik olacak ama Fenerbahçe'nin yenilgi halinde kaybedecek çok şeyi var, Beşiktaş'ın kaybı sadece 3 puan olur. Bu tabii ki oyun içindeki birinci dakikadan son saniyeye kadar skorla ilgili psikolojik etkenleri, oyun stratejilerini, teknik direktör inisiyatifinin de dışına çıkarır oyunu.

Bizim oynadığımız yıllardan farklı artık deplasman kavramı... Kadıköy, Ali Sami Yen ve İnönü o zamanlar deplasman değildi. Şimdiki adıyla Ülker, Vodafone ve TT Stadyumu artık deplasman… Fenerbahçe'nin de müthiş bir taraftar desteği ile çok ama çok tempolu oynayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin de en büyük artısı bu olacak."

Yorumlar