SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'yi değerlendirdi

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Feyenoord - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'yi değerlendirdi

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, UEFA Avrupa Ligi'nde dün oynanan Feyenoord - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Sabah gazetesinde yazdığı yazıda şu değerlendirmeleri yaptı:

-Manchester Unitedlı, Feyenoordlu bir gruptan lider olarak çıkmak büyük iş... Hem de fazlasıyla hak ederek… Fenerbahçe içerideki üç maçı da kazandı, deplasmanda sadece Manchester United'a kaybetti. Dünyanın en pahalı takımlarından bir tanesi Manchester United. Feyenoord ise Hollanda'da lig lideri… Fenerbahçe takımı kafa yapısı, oyun ve oyuncu karakteriyle çok zor iki farklı mağlubiyet alır.

-Volkan sıfır hata...

-İki bek çok iyi oynadı.

Avrupa Ligi'nde bir Fenerbahçe klasiği

 -Stoperler derseniz oyun zaten onların tam isteğine göre. İkisi de canlı. Savunmada beklerken, dar alanda yerden, havadan iyiler.

-Mehmet Topal, Souza ve Alper zaten tempolu oyuncular. Öndeki oyunculardan Lens zaman zaman çok iyi işler yaptı… Van Persie istekli ama etkili değil.

-Moussa Sow… Ona biraz yer ayırayım dedim. İzleyenler Sergen'i nasıl tanır? Çok yetenekli, çok iyi sol ayağını kullanıyor… Tanju'yu nasıl tanırdın diye sorduğun zaman, "Çok iyi santrfor, ayağının içini mükemmel kullanıyor, uzun olmamasına rağmen çok iyi kafacıydı" derler.

-Metin Tekin'i sorduğumuzda ise izleyenler izlemeyenlere der ki, "Çok süratliydi, çok etkili bir forvetti, çok da yakışıklıydı,'' Metin-Ali-Feyyaz üçlüsü müthişti!

Fenerbahçe ve ManU el ele son 32'ye

 -Moussa Sow'la ilgili de şunlar denecek. "Fenerbahçe'de iki kez oynadı, süratli mi? Soru işareti... Çok mu teknik?

-Soru işareti... Kafa?.. Soru işareti ama Sow'u izleyenler izlemeyenlere bir şeyi yıllar sonra anlatacak: "Ya bir röveşata yapıyordu, bir ton gol attı." Yani yıllar sonra Sow böyle anılacak...

-Fenerbahçe dolu dolu oynamıyor olabilir ama dolu dolu mücadele ettiği kesin.

-Yürekten, kalpten ve haftalar ilerledikçe fizik gücünü artırıp Advocaat da takımı 1.5, 2 ay önce takımı tamamen öğrendikten sonra 10 oyuncu banko hale geldi. Bu da başarıyı getirdi. Açıkçası teknik direktörün adaletli seçimleri ve 2 aydır tutturduğu kadro istikrarı Fenerbahçe'nin çıkışını sağladı.

Yorumlar
TREND HABERLER