SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen'den olay Valbuena yorumu

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Bursaspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den olay Valbuena yorumu

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Bursaspor maçını değerlendirdi ve ''Valbuena hakemi aldatmanın da ötesini yapmış, kandırmış. İkinci sarıdan kırmızı görmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

İşte Dilmen’in çarpıcı yorumları…

‘VOLKAN DÜRTÜYOR GİBİ GELDİ’ : “Fenerbahçe için artık risk alma zamanı. Valbuena'yı da ısındırmaya gönderdi. Aatıf ya da Alper çıkacaktır. Barış da sakatlandı. Valbuena rahat iş yapabilir. Kanatlardan bir tek Şener gidiyor, o da fazla bir şey yapamıyor. Şener orada yalnız kaldığı için iş yapamıyor. Bursaspor'un iki günlük antrenmana çıkmaması bu sakatlıklara sebep değil. Antrenmanlara çıkmamak Bursasporlu futbolcuların, şehre karşı sorumluluğunu artırdı. Daha çok motive olurlar. Volkan Demirel, Yusuf'un pozisyonunda risk aldı. Bir açıdan Volkan, sanki dürtüyor gibi geldi. En kötü sarı, hatta kırmızı verilebilirdi. Fenerbahçe, bugün puan kaybederse ligi bitirdim diyen Beşiktaş için bir anda 2'ncilik yolu açılır.”

Kadıköy'de Sow tezahüratları Volkan'ı kızdırdı

”ATAMAYANLAR DÜŞÜNSÜN” : 104 dakika önemli bir uzatma. Çok sık durdu, 9 dakika normal bir uzatma, şimdiye kadar uzatmayanlar düşünsün. Aslında ilk yarıda hakemlik bir durum yok. Titi’nin atılması normaldir, şimdiye kadar atmayanlar düşünsün. Valbuena aldatmaya yönelik hareketten 2. sarı kartı görüp, kırmızı kartla atılmalıydı. Aykut Kocaman fark atmak için değil skoru almak için maça başladı. Maçın tamamında risk alırdım ben bu maçta. 5 açıdan izledim. Volkan’ın kaleden çıktığı pozisyonda Volkan’a kart çıkması gerek diye düşünüyordum ama 6. kez izledim ve pozisyonda topa dokunanın Volkan olduğunu gördüm.

‘RUS RULETİ BAŞLADI’ : Duran top kullanıcısı Hasan Ali olduğu için duran toplar boş çıktı. Fenerbahçe taraftarının istemediği oyundan taraftarın istediği oyuna dönünce rus ruleti başladı. Son bölümdeki Fenerbahçe’yi istemez Kocaman, 4 forvetle oynamak asla yok. Cidden şansın var, kazanmak zorundasın yine ısrarla kendi felsefesindeki 11 ile sahaya çıktı.

Moussa Sow kendi kalesine attı sosyal medya yıkıldı!

‘VALBUENA HAKEMİ KANDIRMIŞ’ : 0-0 giden oyunda adımız gibi Valbuena’nın gireceğini biliyorduk. 1-0 önde olsa Valbuena girmeyecekti. Aykut Kocaman’ın sevmediği oyuna döndü. Top Fernandao’ya değil Mehmet Topal’a gelse ofsayt golde. Sow da arkası dönük gol atmayı sevdiği için, bu kez kendi kalesine attı. Bursaspor’un attığı gol çok güzel ama Volkan olmaması gereken yerdeydi. Bursaspor iyi mücadele etti. Lig dördüncülüğüne düşmek üzereyken, taraftar devreye girdi. Galatasaray içeride müthiş baskılı oynuyor, bu maçta da taraftar devreye girdi. Valbuena’nın bir pozisyonda faul olan pozisyonu verilmedi ama daha sonraki pozisyonda Valbuena hakemi aldatmanın da ötesini yapmış, kandırmış. İkinci yarıdan kırmızı görmesi gerekiyor. Hem aldatıyor, hem de rakibe müdahalesi var. Dakika 80, maçın kırılma anı. Bu maç artık Valbuena maçıydı. Çift santrfor Valbuena ve Giuliano ile Titi atılmasa daha çok tehlike yerdi. Valbuena yüzde bin oynar Karabük’te.

‘TARAFTAR DESTEĞİ OLSA 5 PUAN FAZLASI OLURDU’ : Hasan Ali’yi çok beğendim. Alper mevkisiz bir oyuncu. Her şeyden 10’da 6,7 almış bir oyuncu. İkiye birlerle geçecek bir oyuncu değil, o nedenle tek taraflı hücum yapmak zorudna kaldılar. Golü yemese Fenerbahçe maçı kazanamazdı, karambol futboluyla devam ederdi. O golden sonra Aykut Kocaman her riski aldı. Kendi felsefesi dışında bir anlayış oldu. 30. dakikada iki değişiklik yapmak zorunda kaldı Mustafa hoca. Oyunun sonlarına doğru düştüler 10 kişi. 52 hafta oynansa maçlar Aykut hocanın takımı favori olur. 11. haftada hocanın da hataları vardı. Bu aradaki 21 haftada lider Fenerbahçe, şansı var mı var. Şampiyonluk elinde değil ama. Çok tavla oynamam ama Aykut hocanın “mars”ı kesmesi ikincilik. Şampiyonlar Ligi öne elemesine gitmek ilk amaç. O Vardar’lar falan şu anda Fenerbahçe ile baş edebilir mi? Doğru transferler ve anlayışla önümüzdeki 2-3 senenin favorisi olur Fenerbahçe. En az 5 puan fazlası olurdu içeride taraftar desteği olsa.

‘HAFTAYA KESİN OYNATIR VALBUENA’YI’ : Belki Ali Bey kazanır, Aykut Kocaman ile çalışmak istemez. Türkiye’de en önemli şey algıdır. Valbuena konusunda her ne kadar eleştirilirse de, onun ilkeleri ve doğruları bu, abartsa da. Haftaya kesin oynatır Valbuena’yı. 17 hocaya sor Aatif mi, Valbuena mı diye 17’de 17 Valbuena der.

Fenerbahçe Türkiye’de büyük bir potansiyeldir, en büyük sivil toplum kuruluşudur. Tabii ki Beşiktaş ve Galatasaray da büyük. 19 Nisan’a dönünce, bugün Fenerbahçenin kazanmasını istemeyen bir grup var demek ki. Başkanlık seçimi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ali Koç’a saygısızlık yapamam. O anlamda değil. Aziz Bey’den yoruldular diye takımı yalnız bırakıyorlar, oyunculara tepki gösteriyorlar. Bugün yenilseniz, Valbuena alkışlarla çıkardı. 2-3 sene sonra Valbuena ile başarısızlık gelse o da yuhalanırdı.

Aykut Kocaman'dan istifa sinyali!

Yorumlar
TREND HABERLER