BEŞİKTAŞ

Rıdvan Dilmen'e göre o pozisyon penaltı mı?

Beşiktaş'ın Sivasspor'u 2-0 yendiği maçın ardından Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'e göre o pozisyon penaltı mı?

Beşiktaş'ın Sivasspor'u 2-0 yendiği maçın ardından Ntvspor'da yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şöyle;

TRANSFER GEREKİYOR

"Oyunu güzelleştiren ve rakibini de ürküten bir Sivasspor vardı. Oyun ortada gitmeye başladı. Beşiktaş girdiği pozisyonların tamamına yakınını 2. bölgede yaptığı presle kazandı. 7-8 tane de başlamadan biten pozisyonları var. Sivasspor da hücum oynattı. Okan Hoca'yı da tebrik etmek lazım. Sona doğru Beşiktaş 5-1'e götürebilirdi maçı. Sivasspor devre arasında stoperlerden top alacak bir oyuncu alacağı zaman iyi bir takım olacaktır.,

Şenol Güneş'ten penaltı yorumu 

QUARESMA'NIN EN İYİ MAÇIYDI

Beşiktaş 12 maçta 30 gol attı. Önemli bir ortalama. Problemi var mı? Var. Oyunu tutmak var ya bazen, hem oyunu tutup hem de hızlı oynayabilirseniz Avrupa'nın en iyisi olursunuz. Tolgay gelmeden bunu yapamaz bu kadro. Atiba'nın tıbbi kontrolden geçirilmesi lazım; "Bu nasıl adam" diye. Rhodolfo'yu beğendim. Quaresma'nın en iyi maçıydı. Gomez'i bence geç çıkardı. Maç ritmini kaybetmiş gördük. Şu anda 3 takımlı lig görünüyor. Beşiktaş'ın kazanması gerekiyordu ama panik havasını üzerinden atması lazım. Çok heyecanlılar. Coşku, hızlı oynamak güzeldir ama acele oynamakla karıştırmamaları gerekiyor.

Beşiktaş Sivasspor maçının sonucu ve özeti

POZİSYONLAR PENALTI DEĞİL!

Hakemin 3-5 tane pozisyonu var. Atiba'nın pozisyonu değil diye düşünüyorum. Aatif'in pozisyonunda Rhodolfo'nun müdahalesi penaltı değildi. Karar doğruydu. Oyunun son saniyesinde İbrahim Akın'ın pozisyonu da penaltıydı. Quaresma'nın pozisyonunu atladılar. Çok net faul ve kart. Qauresma'ya tuzak kuracaksan tahrik edeceksin. Gitti rakibin adelesine bastı.

Atiba'nın pozisyonu penaltı mıydı?

BEŞİKTAŞ'IN SORUNU...

Maçın en önemli olayı Sivas takımını şok presle yakalayıp, sonuçlandıramaması. Olcay'ın, Gomez'in koordine problemi. Quaresma'nın ilk defa takım oyunu oynaması etkiledi. 2 tane pozisyonda Quaresma'ya verseler ataccaktı. Stres kimde olur? Sınavın var yarın sabah. Dersini çalışmazsan stresli olursun. Beşiktaş dersini çalışıyor şu an. Acil Tolgay'a ihtiyaç var. Tolgay hem yana hem öne oynayabilen bir oyuncu. Atiba olağanüstü bir sezon geçiriyor. Penaltı yaptıran o. Son bölümde hücum pres yapan o. Takımı iten o. Oyunlar öyle gelişiyor ki mutlaka oyuncu değiştirmek gerekiyor. Bir tek Necip'i kullanabiliyor. İlk 11 oyuncusu olmamasına rağmen 12. haftada kart cezalısı oldu. Tolgay'la Veli gelince orada alternatif olacak. İsmail geldi ev yay gibi geldi. Beck her zaman söylediğim gibi bek. Burhan'ın yan ağlarda kalan şutuna bir daha baktım. Normalde orada kesmesi lazımdı içeri ama Beck orada durmuş kapatmıştı. Beck'in savunma bilgisi 10 üzerinden 8-9.

QUARESMA'YI ÇOK BEĞENDİM 

Quaresma'yı çok beğendim. Hafta içinde hazırlık maçında 2 tane penaltı kaçırdı. Şenol Güneş'le küçük tartışmaları yaşadı. Ama Şenol Günel oynatıyor onu sürekli. Bunları artık düşünmemesi lazım. Cenk kaçırdığı pozisyonda topla rakibin arasına girmeliydi. Çok ofans oyuncusu bunu yapar. Cenk giderken arkadakini unuttu. O gelmez diye düşündü. Aatıf da merkeze değil de hafif sağa gitseydi Rhodolfo'nun da müdahale şansı olmazdı. Zaten penaltı olmadığını Aatif'in hareketlerinden de anladık.

GOMEZ ALIŞAMADI

Teknik direktör Cenk Tosun olsaydı o da Gomez'i oynatırdı. Beşiktaş'ın birinci penaltıcısı görünene göre Gomez. İlk yarıda Oğuzhan, Olcay'a bir pas attı, cin gibi. Gomez daha alışmadı. Bu sürpriz pasları Gomez'e de atacaktır. Türkiye'nin en beklenmedik, en doğru pasını atan futbolcusu. Avrupa'nın en büyük takımlarında oynayabilecek bir oyuncu. Kendi elinde. Beşiktaş'ın transfer çalışma sistemleri iyi. Fikret Orman'la görüştüğümde oyuncu izleme komitesi gitmiş maç izlemiş. Daha sonra Güneş ve Orman izliyor. Demek ki oyuncu arıyorlar. Pedro'dan Milosevic'ten umudu kesmişler. Stoper ya da sağ bek ve stoper oynayabilecek bir isim alacaklar. Belki Tolga'ya yakın alternatif bir kaleci de aranabilir.

BEŞİKTAŞ'I KENDİNE UYDURACAKSIN

Yarım saattir konuşuyoruz ama rüzgar... Allah'ın işi işte. Olcay kısa verdi uzun verdi diyoruz ama özür borcumuz var. Arkanızda rüzgar olunca pasın şiddetini ayarlayamıyorsunuz. Beşiktaş'ın rakibi olsam, ön liberolarımın ikisinin de ayağının iyi olmasını isterdim. Kapansan sıkıntı, açılsan daha büyük sıkıntı. Beşiktaş'a uymayacaksın. Beşiktaş'ı kendine uyduracaksın. Bunu bir tek Sporting Lizbon yaptı. Akhisar da çok iyi gidiyor. Onları da yabana atmayalım. O maçta tempolu olacaktır. Beşiktaş'a fair-play dışı davranırım. Sahayı bozarım. Şaka yapıyorum tabii ki ama bunu yapanlar vardı. Geceden sulayıp, buz olsun rakip oynayamasın diye yapıyorlardı. Beşiktaş kötü zeminde oynayamaz."

Yorumlar
TREND HABERLER