BEŞİKTAŞ

Riekerink'in derbi 11'i belli oldu

Beşiktaş derbisi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, geçtiğimiz hafta kazanan kadroyu büyük ölçüde korumayı düşünüyor.

Riekerink'in derbi 11'i belli oldu

Vodafone Arena'da zorlu bir maça çıkacak olan sarı kırmızılılarda Riekerink, yalnızca sağ kanat konusunda henüz son kararını vermedi.

Çaykur Rizespor maçında oyuncularının gösterdiği performanstan memnun olan deneyimli teknik adam, Beşiktaş derbisinde benzer bir oyuncu tercihi ile sahaya çıkacak. Kritik mücadelede Galatasaray'ın kalesini Fernando Muslera koruyacak. Riekerink, Uruguaylı kalecinin tecrübesine ve bugüne kadar oynadığı derbilerde ortaya koyduğu performansa güveniyor. Savunmada Sabri Sarıoğlu ile Luis Cavanda arasında tercih yapacak olan Hollandalı çalıştırıcı, Sabri'yi bir adım önde görüyor. Sakatlığı geçen ve fiziksel olarak herhangi bir sıkıntı yaşamayan Belçikalı oyuncunun maç kondisyonunun olmaması Riekerink'i düşündürüyor.

Galatasaraylı yıldız Avrupa'nın zirvesinde!

Savunmanın ortasında Chedjou-Hakan Balta ikilisinin uyumundan memnun olan Galatasaray teknik direktörü, savunmanın solunda ise Lionel Carole'yi kullanacak. Kayserispor maçında sakatlanan ve kendini hazır hissetmediği için Çaykur Rizespor maçında 18 kişilik kadroya alınmayan Nigel de Jong'un durumu belirsiz. Antrenmanda sakatlandığı bölgede ağrı hisseden Hollandalı oyuncunun derbiye yetişip yetişmeyeceği maç günü belli olacak.

Orta sahada Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan'a şans verecek olan Riekerink, sağ kanat için 3 adaydan birini tercih edecek. Sarı kırmızılılarda Yasin Öztekin bu bölgede formanın en güçlü adayı. Ancak Sinan Gümüş ve Jouse de hafta boyunca antrenmanlardaki hırslı görüntüleri ile dikkat çekti.

Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Demiriz tutuklandı

NTVSpor'un haberine göre; Forvet arkasında Wesley Sneijder'i kullanacak olan Riekerink, rakip sahada Hollandalı yıldızın hücumu organize ederek ataklara yön vermesini istiyor. Beşiktaş karşısında sol kanatta ise takımın formda isimlerinden Bruma oynayacak. Genç yıldız ile yakından ilgilennen Riekerink, özellikle rakibin baskısına karşı hızlı hücumlarda kendisinden çok şey beklediğini Portekizli oyuncuya anlattı.

Sarı kırmızılıların derbideki gol umudu ise Eren Derdiyok olacak. Özellikle Çaykur Rizespor maçında attığı röveşata golü ile morallenen Eren, Beşiktaş derbisinde de skora katkı yapmaya çalışacak. Geride kalan 4 haftada 4 gol atan İsviçreli futbolcu ligde gol krallığı yarışındaki iddialı isimlerden biri konumunda.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER