SÜPER LİG

Rijkaard gidecek isimleri belirledi

Yaklaşık 1 aydır Galatasaray’ın başında bulunan Rijkaard, kadroda düşünmediği oyuncuların listesini de şekillendirdi.

Rijkaard gidecek isimleri belirledi

Yurt dışı kampına götürdüğü PAF takımı oyuncularından Emre Çolak, Cem Sultan, Caner, Emrah’ı beğenmeyen G.Saray Teknik Direktörü, Alparslan, Özgürcan, Erhan Şentürk, Mehmet Güven ve kaleci Fırat’ın da gönderilmelerini istedi.

Galatasaray’da, günlerdir merakla beklenen operasyonun ilk aşaması dün gerçekleşti. Teknik direktör Frank Rijkaard, performanslarını yetersiz gördüğü PAF takımı oyuncularından Emre Çolak, Cem Sultan, Caner ve Emrah’ı yeniden PAF’a gönderirken, Alparslan, Özgürcan, Erhan Şentürk, Mehmet Güven ve genç kaleci Fırat’ı kadro dışı bıraktı.

Rijkaard’ın, önümüzdeki günlerde birkaç futbolcuyu daha göndereceği belirtildi.

Sezon hazırlıklarına en erken başlayan takımlardan biri olan Galatasaray’ın teknik patronu Frank Rijkaard, İstanbul’daki ilk etap çalışmalarında gösterdikleri başarı nedeniyle Hollanda kampına götürdüğü PAF takımı oyuncularından bir tek Serdar Eyilik’i kadroda tuttu.

Serdar’la birlikte Hollanda’ya götürülen Emre Çolak, Cem Sultan, Caner ve Emrah’ı henüz A takımda oynayacak seviyede görmeyen Rijkaard, bu oyuncuları yeniden PAF’a gönderdi.

Emre Çolak şoke oldu
Hollandalı teknik adamın gözüne giremeyen PAF takımı futbolcuları arasında en büyük hayal kırıklığını Emre Çolak yaşadı. Stiliyle Emre Belözoğlu’nu andıran ve sarı kırmızılı takımın Zayton Cup’ta Fas ekibi Wydad Casablanca’yı 1-0 yendiği maçın tek golünü atan Emre Çolak, sürpriz biçimde A takım kadrosundan çıkarıldı.

Yollar ayrıldı
Frank Rijkaard, hazırlık döneminde kendilerini gösteremeyen Alparslan Erdem, Özgürcan, Erhan Şentürk ve genç kaleci Fırat Kocaoğlu’nu kadrodan çıkardı. Yönetim bunun üzerine bu oyunculardan kendilerine kulüp bulmalarını istedi.

Bu beş futbolcuya yapılan tebligatta, “Teknik direktörümüz yeni sezonda sizleri düşünmüyor. Artık A takımın çalışmalarına katılamayacaksınız. Kendinize kulüp bulun. Eğer bulamazsanız sizleri kiraya verebiliriz veya takasta kullanabiliriz. Kulüp bulana kadar çalışmalarınızı PAF takımı ile sürdürebilirsiniz” denildi.

Yıllardır A takımda yer almasına rağmen çoğu maçta yedek soyunan veya hiç oynayamayan Mehmet Güven ise, Rijkaard’la görüşerek, “Beni sürekli oynatmayacaksanız, gitmeme izin verin. Direkt ilk 11’de forma giyebileceğim bir takıma gitmek istiyorum” dedi. Hollandalı teknik adam bu talebi olumlu karşılayınca Mehmet Güven’le yolların ayrılması kararlaştırıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER