DİĞER HABERLER

Rio Oyunları öncesinde korkutan uyarı

Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde sulardaki virüs tehlikesi, Avrupa ve ABD'den 1.7 milyon kat daha fazla. Uzmanlar, "Mümkün olduğu kadar kafanızı suya sokmayın." uyarısında bulundu.

Rio Oyunları öncesinde korkutan uyarı - Sayfa 1

Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde sulardaki virüs tehlikesi, Avrupa ve ABD'den 1.7 milyon kat daha fazla. Uzmanlar, "Mümkün olduğu kadar kafanızı suya sokmayın." uyarısında bulundu. Rio Olimpiyat Oyunları öncesi, sağlık konusundaki endişeleri haklı çıkaran bir haber daha geldi. 16 aylık inceleme sonucunda, Rio'daki su kaynaklarının, insan hayatını tehdit edecek kadar kirli olduğu ortaya çıktı. The Associated Press öncülüğünde yaklaşık 16 ay süren incelemenin verilerine göre, Rio'daki su kaynaklarının kirlilik oranı insan sağlığını tehdit edecek dereceyi bir hayli aşmış durumda.

Rio Oyunları öncesinde korkutan uyarı - Sayfa 2

1.7 MİLYON KAT DAHA TEHLİKELİ İlk belirlemelere göre Rio sularındaki virüs seviyesi, ABD veya Avrupa sınırlarındaki "tedirgin edici" dereceden 1.7 milyon kat daha yüksek. Virüsün sindirim ve solunum rahatsızlıklarına yol açabileceği, ayrıca bağışıklık sistemine zarar verebileceği ifade ediliyor. Kanalizasyon sularının neden olduğu kirlilik, sadece olimpiyat oyunlarında mücadele edecek sporcuları değil, oyunları izlemeye gelen turistler ve bölge halkı için de büyük bir sorun teşkil ediyor.

Rio Oyunları öncesinde korkutan uyarı - Sayfa 3

"KAFANIZI RIO'DA SUYA SOKMAYIN" Meselenin ciddiyetine dikkat çekmek isteyen Güney Florida Üniversitesi Biyoloji Profesörü Valerie Harwood, "Mümkün olduğu kadar Rio'da kafanızı suya sokmayın" uyarısında bulundu. Ancak söz konusu kirliliğin etki alanı sadece su kaynaklarıyla sınırlı değil. Zira kirlilikle oluşan virüs ve bakteriler, Brezilya'nın dünyaca ünlü Copacabana ve Ipanema plajlarına da sıçramış durumda. OYUNLAR 5 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK Plajdaki kumlardan alınan örneklerde virüs seviyesinin kaygı verici boyutlara ulaştığı ifade ediliyor. 2016 Rio Olimpiyatları, 5 Ağustos Cuma günü düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.