OLİMPİYAT HABERLERİ

Rio'nun en üzgün şampiyonu

2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Kuzey Koreli jimnastikçi Ri Se-Gwang tören sırasındaki üzgün görüntüsüyle tartışma yarattı.

Rio'nun en üzgün şampiyonu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Kuzey Koreli jimnastikçi Ri Se-Gwang altın madalya kazandıktan sonra ödül törenindeki görüntüsü sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Ri'nin madalya törenindeki somurtkanlığı, diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore'nin özgür bir ülke olmaması ve Olimpiyatlar'dan sonra ülkesine geri dönmek zorunda oluşuyla bağdaştırıldı.

Ri Se-Gwang

"RIO'NUN EN ÜZGÜN ŞAMPİYONU"

Ri için "Rio'nun en üzgün şampiyonu" yorumları yapıldı.

Mirror gazetesinde bir sosyal medya kullanıcısının şu yorumuna yer verildi:

"ZAVALLI ADAM"

"Zavallı adam, onun için en iyisini diliyorum. Dünyadaki kimse korku ve üzüntü içinde yaşamayı hak etmiyor. Herkes özgür bir ülkede yaşamayı hak ediyor. Bu görüntülerde gurur yok, korku ifadesi var."

Hatta sporcunun ödül töreni sırasında gözyaşlarına zor hakim olduğu öne sürüldü.

Ri Se-Gwang

"LİDERİMİZE ZAFER DUYGUSU HİSSETTİRDİM"

Ancak Ri'nin yaptığı açıklamanın ardından bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. İddiaların aksine Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u onurlandırdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Ri, "Kendimi iyi hissediyorum. Çünkü bu madalya sayesinde liderimize zafer duygusunu hissettirebileceğimi düşünüyorum" dedi ve tartışmalara noktayı koydu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER