FUTBOL

Rıza Çalımbay’ı öldü sanıp kefene sarmışlar!

Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’la yolların ayrılmasıyla göreve getirilen 54 yaşındaki teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın dikkat çeken bir hayat hikayesi var.

Rıza Çalımbay’ı öldü sanıp kefene sarmışlar! - Sayfa 1

Trabzonspor'un 54 yaşındaki teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın dikkat çeken bir hayat hikayesi var. Rıza Çalımbay verdiği röportajda bakın neler anlattı

Rıza Çalımbay’ı öldü sanıp kefene sarmışlar! - Sayfa 2

ÖLDÜ DİYE KEFENE SARILDI Teknik direktörlük kariyerinin dışında siyah beyazlı ekibin tarihinde unutulmaz futbolcuların arasına adını yazdıran Çalımbay, hayata gözlerini 2 Şubat 1963’te Sivas’ta açtı. Yazar Fatih Sultan Kar’ın aktardığına göre Rıza Çalımbay bebekken havale geçirdi. Öldü zannedilen Çalımbay kefene sarılıp mezarı açıldığı sırada, annesi Fatma Hanım bir kez daha oğlunu görüp sarılmak isteyince yaşadığı anlaşıldı ve aileyi büyük bir sevinç sardı.

Rıza Çalımbay’ı öldü sanıp kefene sarmışlar! - Sayfa 3

İstanbul’a göç ettikten sonra ailesinin durumunun iyi olmaması nedeniyle Trabzonlu Hasan Efendi’nin bakkalında çalışmaya başlayan Çalımbay, mahalle aralarında oynadığı futbolu ilerletmek istese de kapıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan babasının kızması nedeniyle bunu gizlice yapıyordu. Bakkal Hasan Efendi’nin idare etmesiyle denemelere giden Çalımbay seçmelerde Beşiktaş’a girmeyi başararak unutulmaz bir kariyerin başlangıcına adım attı.

Rıza Çalımbay’ı öldü sanıp kefene sarmışlar! - Sayfa 4

Beşiktaş ve Milli Takım’ın değişilmez ismi olmayı başaran Rıza Çalımbay 1988-89 sezonunda da Dünya Karması’na seçildi.