ANTALYASPOR

Roberto Di Matteo Antalyaspor'a geliyor

Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Antalyaspor'da yönetim yeni teknik adam için çalışmalara başladı. Alınan bilgilere Akdeniz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış olan Roberto Di Matteo ile ilgileniyor.

Roberto Di Matteo Antalyaspor'a geliyor

Antalyaspor'da geçtiğimiz sezon başarılı bir grafik çizen ancak yapılan flaş transferlere rağmen yeni sezonda ilk 5 hafta beklentilerin aşağısında kalan Antalyaspor, Rıza Çalımbay ile yolları ayrıma kararı aldı.

Başkan Ali Şafak Öztürk ve yönetimi bu kararın ardından yeni teknik adam için çalışmalara hızlıca başladı. Akdeniz ekibinin Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış olan İtalyan teknik adam Roberto Di Matteo'yu radarına aldığı öğrenildi.

Yönetim sabah İtalya'ya gidecek ve sözleşme detaylarını tecrübeli teknik adamla konuşacak.

Di Matteo kimdir?

Kariyeri boyunca İsviçre'de Schaffhausen, Zürich ve Aarau'nun ardından İtalya'da Lazio'da ve son olarak İngiltere'de Chelsea takımlarında oynayan Di Matteo, İtalya Milli Takımı'nın da 34 kez formasını giydi.

Teknik direktörlük kariyerine Milton Keynes Dons'da başlayan 47 yaşındaki teknik adam, ardından West Bromwich Albion ve Chelsea'yi çalıştırdı. En parlak zamanını Chelsea'de geçiren tecrübeli çalıştırıcı, 2011-12 sezonunda ise Chelsea'ye FA Cup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kaznadırdı. 20 Kasım'da Chelsea'nin Juventus'a 3-0 yenilgisinin ardından görevden alınan Matteo, daha sonra Schalke'nin başına geçti.

İtalyan teknik adam şimdi ise boşta. Antalyapsor yönetimin konuyla ilgili yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor.

Süper Lig'de bir istifa daha

Yorumlar