FENERBAHÇE

Robin van Persie'den Advocaat'e güldüren soru

Fenerbahçe'nin Manchester United ile oynayacağı maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında Van Persie'nin neşeli halleri dikkatlerden kaçmadı.

Robin van Persie'den Advocaat'e güldüren soru

Büyük sorunlar yaşayarak İngiltere'ye varan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat ve Robin van Persie, basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak van Persie sözü aldı:

Uçakta dizi izliyordum ve tercümanımız Deniz olanları bana söyledi. Sabah 10'dan bu yana yoldayız. 13 saatlik bir yolculuk oldu ama şu an iyiyiz.

İngiltere'de geçirdiğim günler çok özeldi. 11 yıl burada kaldım. 20'li yaşlarımın başında geldiğim İngiltere'de büyüdüm diyebilirim. Buradaki yıllarımla gurur duyuyorum.

Sürekli iyi çalışıp, elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Yarın da durum böyle olacak. Sosyal medya ve gazetelere çok takılmıyorum. Ben pozitif düşünen bir insanım. Ama aynı zamanda olaylara realist bakan biriyim. Romantik biri değilim.

'Ferguson kalsaydı...'

Jose Mourinho Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdı

Ben United'a imza attığımda, Alex Ferguson birkaç yıl daha kalır düşüncesindeydim. Eğer o kalsaydı nasıl olurdu bilemiyorum.

Takımın nasıl geliştiğini görüyorum. Skora yansıtamasakta ben performansımızda bu ışığu görüyorum. Yeni bir teknik adam geldiğinde biraz şanslı olmanız gerekir. Biz Fenerbahçe olarak birlikte bu işi başaracağız. Maçları 15 bin taraftar önünde oynuyoruz. Ama daha kalabalık bir şekilde yanımızda olmalarını istiyoruz. Geçen sene bunu gördüm. O nedenle bunu tekrar görmek istiyorum.

"Bizim için uzun bir gün oldu"

Robin van Persie'nin açıklamalarından sonra Dick Advocaat'in konuşması başladı..

Yorucu bir yolculuktan sonra Manchester'a geldiklerini belirten Advocaat şunları söyledi:

"Bizim için uzun bir gün oldu. Ancak oyuncularımız genç ve güçlüler. Maç için yaşananlar bahanemiz olamaz. Eminim ki oyuncularım da maçtan istediklerini almak için ellerinden geleni yapacaklar.

Son maçlarımızda negatif şeyler yaşanmış olabilir. Ama teknik direktör olarak baktığımda güzel bir maçtı. Biz yine kendimize odaklanmak zorundayız. 2 maçta berabere kaldık, skor olarak iyi skorlar almalıyız.

Manchester United'ın harika bir kadrosu var. Mourinho'ya da zaman gerekiyor. O harika bir teknik direktör. Ben bunu kendim için de hissediyorum. Bizim de zamana ihtiyacımız var.

Bizim şu anda puanlara ihtiyacımız var. ve United karşısında ben o puanları alacağımızı düşünüyorum."

Robin van Persie'nin yarın on bir de olacak mıyım? sorusuna da Hollandalı hoca, 'Yarın göreceğiz' yanıtını verdi. Bu anlar gülüşmelere sahne oldu.

Takımdaki yaşanan sakatlıklara dikkat çeken Dirk Advocaat, "Bir takımda işe başladığınız zaman ideal 11'i bulmaya çalışırsınız. Biz üç maç üst üste aynı on birle oynadık ve üçünü de kazandık ancak sonrasında takımda bazı sakatlıklar yaşandı. Yine de iyi oyuncularımız var bunu başarabilmek için.Sabırsızlıkla yarın ki maçı bekliyorum. Değiştirmemiz gerekenler noktalar var ama ben pozitif bakıyorum. 3-4 temel oyuncunuzu kaybettiğiniz de zor durum ortaya çıkıyor. Osmanlıspor maçında beraberlik olabilir. Bana göre o kadar da kötü değildik. Feyenoord maçında çok fazla efor sarf ettik. O kadrodan 3-4 oyuncu çıkardığınızda farklı bir takım ortaya çıkıyor. Ama beni en çok sinirlendiren Alanyaspor ile 1-1 kalınan maçtı. Evinizde kazanmalısınız." diyerek sözlerini noktaladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER